Diari Més

L'exposició 'Trenkadís', inspirada en el món de la lectura i els llibres, recala a la Biblioteca del Catllar

La mostra, amb una trentena de coloristes obres de l'artista de Torredembarra Jordi R. Morera, es pot visitar fins al 10 de gener

Jordi R. Morera a l'exposició.

L'exposició Trenkadís', inspirada en el món de la lectura i els llibres, recala a la Biblioteca del CatllarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Muntanyes de llibres, persones llegint, grans prestatgeries o antigues màquines d'escriure. Són alguns dels motius presents a l'exposició de collages 'Trenkadís', de l'artista de Torredembarra Jordi R. Morera. Després d'un reeixit itinerari per diferents sales d'exposicions del Baix Gaià, la mostra recala fins al 10 de gener a la Biblioteca Municipal del Catllar, un espai d'alló més adient per a la trentena d'obres de l'autor.

En la majoria dels collages, Morera reinterpreta obres de pintors de fama internacional que han immortalitzat en els seus quadres l'acció de llegir: Ludger Tom Ring, Gustave Courbet, John Currin... Altres obres de l'autor torrenc presents a la mostra són de creació pròpia, pensades expressament per a 'Trenkadís', entre les quals hi ha diversos poemes visuals com a homenatge a Joan Brossa.

A Morera, la idea de fer una exposició d'aquesta temàtica li va sorgir llegint el llibre 'L’art de la lecture, de Pompei a nos jours', de David Trigg, on es repassen algunes de les principals obres de l'art universal on apareixen llibres o persones llegint. El repte de Morera ha estat traduir-les al llenguatge del collage fet amb material reciclat, donant-los-hi una interpretació personal. Un dels collages és 'Obrint cels' (homenatge a Braille), una aproximació al món intern de les persones cegues. Es tracta d'una obra tàctil, i juga amb diverses textures i relleus perquè pugui ser llegit a ulls closos per tothom.

L'exposició es pot visitar lliurement en l'horari habitual de la biblioteca pública del Catllar. 'Trenkadís', que incorpora noves obres a cada lloc nou on s'exposa, preveu viatjar a altres biblioteques del Tarragonès i d'altres indrets de la demarcació un cop finalitzi l'estada al Catllar.

Nascut el 1956, Morera va estudiar a l’Escola Llotja i també al Centre Artístic Sant Lluc de Barcelona. Així mateix, va cursar el postgrau en Didàctica d’Arts Plàstiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat professor de secundària en aquesta especialitat.

Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives en espais com la Diputació de Tarragona, el Monestir de Poblet, l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, la Biblioteca de Roda de Berà, Can Cadernal de Salomó o Cal Cavaler de Creixell, entre altres indrets d’arreu de la demarcació de Tarragona i més enllà. Jordi R, Morera també ha guanyat diferents premis d’art.

En l’actualitat, continua ideant noves obres amb una forta vinculació amb el seu territori i amb el conjunt dels paratges de la Mediterrània.

tracking