Diari Més

Comerç

La botiga eficient de Mercadona a Vilafortuny obre el 16 de desembre

A l’actual plantilla del carrer Josep Maria Subirachs, s’hi sumarà més personal per atendre les noves seccions de l’establiment

Exterior de la nova botiga Mercadona del vial del Cavet, a Vilafortuny (Cambrils).

La botiga eficient de Mercadona a Vilafortuny obre el 16 de desembreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova botiga eficient Mercadona de Vilafortuny (Cambrils) obrirà el pròxim 16 de desembre. Ho farà al vial del Cavet, on l’edifici de dues plantes està pràcticament enllestit. Amb el nou establiment, la companyia durà a terme el que anomena «un tancament per obertura». Per tant, la botiga del carrer Josep Maria Subirachs tancarà portes el dissabte 14 de desembre a les nou del vespre. Dilluns següent, Mercadona de Vilafortuny obrirà a les noves instal·lacions del vial del Cavet en l’horari habitual.

La plantilla de Vilafortuny passarà també a la nova, però s’hi sumarà més personal per tal d’atendre les seccions que incorpora el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant arreu del país des del 2016 amb un procés que pretén completar el 2023.

La nova botiga Mercadona de Vilafortuny té dues plantes i més espai que l’actual. A la primera hi haurà la sala de vendes i, en planta baixa, la zona d’aparcament coberta amb 72 places, que se sumaran a les 129 que s’han construït al recinte exterior.

El nou model de botiga eficient respon a dos objectius de la companyia: fer que l’experiència de compra sigui molt més còmoda per al client i per al seu personal de venda i, per altra banda, aconseguir un 40% d’estalvi en consum energètic.

Els clients habituals de Mercadona a Vilafortuny trobaran noves seccions i l’ampliació d’altres existents. La nova botiga, per exemple, posarà a la venda plats preparats en la nova secció «A punt per menjar» o la possibilitat que el personal de la xarcuteria talli el pernil a mà i l’envasi a la secció «Pernil al tall». També al forn de la botiga es trobaran algunes novetats, com ara la seva ampliació per donar sortida a l’aposta de Mercadona pels productes locals. Tanmateix, el forn comptarà amb una màquina de tallar llesques de pa a diferents mides per tal que el client se’l pugui endur amb la grossor que desitgi. La perfumeria tindrà una góndola central per a la cosmètica especialitzada, una nova exposició de productes a la peixateria, i s’oferiran nous serveis, com la possibilitat de comprar suc de taronja acabat d’esprémer o llet fresca diferenciada de la resta.

D’altra banda, el nou model de botiga introdueix millores per al personal, com ara mesures ergonòmiques per a facilitar el treball, nous espais en les seves àrees de descans i una nova tecnologia que facilita i simplifica la seva tasca.

Estalvi energètic

Per millorar l’experiència de compra, el nou Mercadona de Vilafortuny disposarà de passadissos molt més amplis i bancs de descans per als clients. L’edifici, d’altra banda, presenta diferències notables envers l’antic model de botiga per tal d’assolir l’estalvi energètic que persegueix la companyia. S’ha millorat l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres. Té nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

tracking