Diari Més

El pop d'El Petit de Cal Eril i Espaldamaceta arribe a Riudoms i Alcover

El concert de dissabte a les 20h al Teatre Auditori del Casal Riudomenc serà l’última oportunitat del 2019 per escoltar en directe el disc ‘Energia fosca’

Imatge promocional d'El Petit de Cal Eril

El pop d'El Petit de Cal Eril i Espaldamaceta arriben aquest cap de setmana a Riudoms i AlcoverCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues de les propostes més interessants del pop independent en català que es poden escoltara l'actualitat, protagonitzaran els concerts del cap de setmana del Festival Accents (www.festivalaccents.cat).

Dissabte 30 de novembre a les20h, El Petit de CalErilpresentarà el disc 'Energia Fosca', al Teatre Auditori del Casal Riudomenc iEspaldamacetapresentarà 'Millor que mai' diumenge 1 de desembre a les19hal Convent de les Arts d'Alcover. Seran dos concerts molt especials.

En el cas d'El Petit de CalErilserà un concert especial perquè és l'últim concert del 2019 a Catalunya amb entrades a lavenda ja queha esgotat tot l'aforament previst pel seu concert a la SalaApolode Barcelona a finals d'any.

També el concert d'Espaldamacetaseràespecial ja quel'artista compartirà una copa de vi de la DO Catalunya o un vermut Miró de Reus, els dos patrocinadorsde l'Accents, amb els assistents en acabar el concert i podrà signar exemplars del seu disc, el primer en català de la seva trajectòria.

Entrades anticipades

Les entrades anticipades pel concert d'El Petit de CalErilja es poden adquirir al preu de 14 euros a www.casalriudomenc.cat i les entrades perEspaldamacetaal preude 11euros (8 pels Amics CA) awww.conventarts.cat

Els concerts

El Petit de CalEril

Sabem que l'expansió accelerada de l'univers no s'explicaria sense la presència d'una misteriosa energia fosca. Una energia que s'intueix, que ha d'existir però que ningú ha pogut percebre mai. El Petit de CalErilse suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable.

Com les esferes blaves que en presideixen la portada. El nou disc «Energia fosca» entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents «La força» (2016) i el celebrat «△» (2018). Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

El Petit de CalEril: Artur Tort (teclats),DaniComas(baix), Ildefons Alonso (bateria), JordiMatas(guitarra de dotze cordes i teclats) i Joan Pons (veu i guitarra).

Espaldamaceta

JoséJuanGonzález, ànima d'Espaldamaceta, presenta 'Millor que mai', el seu setè disc, acompanyat per Gerard Joan (bateria,sampleri veus) i OriolMaymó(baix, veus,sampleri sintetitzador), amb cançons més curtes i concises que fugen dels tempos baixos i el caràcter trist que ens tenia acostumats.

Al llarg de 'Millor que mai' trobem noves sonoritats que mai abans s'havien sentit en els anteriors treballs d'Espaldamaceta, motiu pel qual trobem, al darrere d'aquest disc, a JordiCasadesús(La Iaia, NúriaGraham) com a productor.

La barreja de caixes de ritmes, teclats i sintetitzadors analògics amb melodies pop que romanen a la memòria, fan de Millor que mai un viatge d'emocions i paisatges diversos. La temàtica de les cançons canvia mentre avança aquest viatge.

Així, obre el disc una enèrgicaIgual igualque parla de la manipulació, de l'amor i del desamor, del pas del temps i d'entendre que, de vegades, el problema podem ser nosaltres mateixos. Tota una barreja d'estats emocionals, que alternen també referències i estils musicals. D'aquesta manera trobem sonoritats mexicanes a Petons als dits, referències tropicalsa Us estimeui picades d'ullet més electròniques.

Imatge promocional d'Espaldamaceta

El pop d'El Petit de Cal Eril i Espaldamaceta arriben aquest cap de setmana a Riudoms i AlcoverCedida

tracking