Diari Més

Baix Gaià

Surt a concurs públic l'explotació del Casal de la Riera de Gaià

El termini per presentar el projecte acaba el 28 de novembre

Façana del Casal de la Riera de Gaià.

Casal Riera GaiàAjuntament Riera Gaià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de la Riera de Gaià va obrir el passat 8 de novembre el procés de licitació per l’explotació del Casal municipal i el termini per presentar la documentació acaba el pròxim dijous dia 28. La primera etapa d’obertura del bar del Casal va durar 28 anys, fins al 2009 i des de llavors ha estat obert en fins a 3 ocasions. Per diversos motius, en cap d’aquestes tres últimes etapes s’ha aconseguit solidificar el projecte.

El regidor d’Espais Públics i Equipaments de l’Ajuntament de la Riera, Joan Casas, va lamentar que el fet que sigui tan complicat trobar algú que exploti un negoci com aquest «és un problema general que passa en molts municipis del voltant», i és que, per ara, encara ningú s’ha interessat a agafar les regnes del bar del poble, amb la possibilitat que la convocatòria quedi deserta.

El preu del lloguer del local és de 450 euros més IVA, i en els anteriors concursos els factors que més puntuaven a l’hora de donar la concessió eren el mateix preu i l’aval, mentre que en aquesta ocasió han decidit canviar les bases i el que més punts dona ara és que la idea d’explotació vagi lligada a un projecte cultural que serveixi per dinamitzar l’espai municipal. «A la Riera la gent té el costum d’anar al Casal i creiem que és un espai que pot funcionar molt bé i donar molta vida al poble», va assegurar Casas, que entén també que el negoci de la restauració «és molt sacrificat i has de dedicar-hi moltes hores». Casas va afegir que aquella persona que exploti el servei «sempre trobarà la col·laboració de l’Ajuntament per fer diferents activitats». El que també és regidor de Cultura i Festes considera «clau» aquest canvi en les bases del concurs públic, ja que «un bon projecte cultural a més d’un bon servei al restaurant pot ser molt positiu pel poble».

tracking