Diari Més

Laboral

Fugida massiva dels funcionaris de l'Ajuntament del Vendrell segons el CSIF

La causa: els treballadors segueixen sense cobrar els trams, els triennis i les pujades acordades des de 2009

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Vendrell

Fugida massiva dels funcionaris de l'Ajuntament del Vendrell segons el CSIFGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, anunciava, el mes d'otubre passat, la imminent fugida massiva de funcionaris a l'Ajuntament del Vendrell a altres administracions que començaria en el mes de novembre.

La causa era l'incompliment de l'conveni vigent: els treballadors segueixen sense cobrar els trams, els triennis i les pujades acordades des de 2009.

A dia d'avui, CSIF constata que han començat ja les baixes: de moment, 6 policies locals, que cobrien platges i que reforçaven el servició ordinari, 6 policies de la plantilla- 4 d'ells es van amb un deute de 3.400 euros bruts que no saben quan cobraran- i 2 més que seran baixa en breu ja que han optat a plaça en altres municipis.

Un total de 14 baixes que deixa al Vendrell en una inseguretat preocupant i més quan en aquest municipi ha augmentat la delinqüència en un 40% el primer semestre, segons informacions de el Ministeri de l'Interior.

Des CSIF El Vendrell manifesten que «és una problemàtica que dura massa i que sembla no importar a les persones elegides per esmenar-ho. Volem posar de manifest la manca de resposta i de serietat d'aquest Ajuntament, el qual es dedica a manifestar que les queixes dels treballadors són «fake news», i en què els treballadors senten que viuen en una constant presa de pèl».

La vida d'un Policia Local de l'Ajuntament del Vendrell val 6.000 euros

L'ajuntament del Vendrell té una assegurança de vida per a la seva Policia Local de 6.000 euros. És la policia de Tarragona amb l'assegurança més baixa, quedant a anys llum dels cossos policials i consistoris limítrofs, que ronden una mitjana de 80.000 €. És una pòlissa que ve des de fa 30 o 35 anys i que no s'ha actualitzat.

Davant la queixa del nostre sindicat, l'Ajuntament, a l'estiu, va fer una proposta d'elevar a 30.000 € - una cosa que CSIF considera d'el tot insuficient- i la va portar a Ple, sent secundada pels altres partits i aprovada. A dia d'avui, encara ser de el tot insuficient, no s'ha fet efectiva i segueix en un calaix.

«Els cossos de seguretat tenen una professió d'alt risc i mentre aquests policies es juguen la vida -seguim en alerta terrorista 4 i augmenta la delinqüència cada dia al Vendrell- el Consistori destina els diners dels seus contribuents a incorporar nous càrrecs de confiança i augmentar els sous dels regidors».

«Volem transmetre a la ciutadania un missatge de tranquil·litat ja que, com a professionals, ens deixarem la pell i intentarem que no pateixin les conseqüències d'aquesta nefasta gestió, pel que fa a la seguretat pública».

tracking