Diari Més

Meterorologia

Alerta per forts vents a Tarragona durant el cap de setmana

L'Agencia Estatal de Meteorología avisa de ratxes properes als 100 km/h

Imatge d'una manguera de vent.

manguera de vent, forts, temporal, alertaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) alerta de ratxes de vents que arribaran als 100 km/h a les províncies de Tarragona, Castelló i Almeria. Des d'avui i fins dissabte passarà una borrasca de caràcter atlàntic que descarregarà pluges intenses i vents molt forts.

Durant la jornada de divendres s'esperen vents amb ratxes d'entre 90 i 110 km/h. a Almeria, Cadis, Astúries, Cantàbria i Navarra.

A més, els vents en les costes espanyoles seran també molt intensos. Es preveu temporal marítim al Cantàbric i al Mediterrani, amb tendència a anar amainant durant la jornada del diumenge, que quedaria reduït al nord-est peninsular.

D'altra banda, durant la jornada de divendres es mantenen les pluges generalitzades, que seran especialment intenses en punts del sud peninsular. A Cadis, Granada i Màlaga, s'esperen acumulacions de fins a 80 l/m2en 12 hores.

Respecte a les temperatures, els registres iniciaran el dissabte un descens al vessant atlàntic i seguiran sense canvis a la resta del país. Alacant i Almeria registraran la màxima del dia amb 19 graus, seguides de Múrcia, Sevilla i València amb 18 graus i de la Corunya, Cadis, Badajoz, Barcelona, Girona, Màlaga, Pontevedra i Tarragona amb valors entre els 14 i els 17 graus.

La pròxima setmana, el pas de nous i successius fronts atlàntics, tornaran a deixar pluges en àmplies zones del vessant atlàntica i, amb menor probabilitat i intensitat, al vessant cantàbric, Navarra i Pirineus.

A partir del dimarts, les precipitacions seran persistents en l'oest de Galícia i del sistema Central, on podrien aconseguir intensitat forta, sense descartar algunes pluges febles i disperses en altres zones de la Península, excepte en l'àrea mediterrània, on predominarà el cel poc nuvolós.

Les temperatures pujaran el dilluns i dimarts de manera generalitzada, oscil·lant els dies següents segons el pas dels diferents fronts amb valors superiors als habituals en aquestes dates.

tracking