Diari Més

Pep Moreno, xef de Deliranto: «Aspiràvem a tenir estrella Michelin, però no l'esperàvem tan aviat»

El restaurant només fa un any que és obert als baixos de l'Hotel Regente Aragón de Salou

Pep Moreno dalt de l'escenari després de rebre la seva primera estrella Michelin, pel restaurant el Deliranto de Salou.

Pep Moreno, xef de Deliranto: «Aspiràvem a tenir estrella Michelin, però no l'esperàvem tan aviat»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de Sevilla, on ahir a la nit va recollir la seva primera Estrella Michelin, el jove xef Pep Moreno del restaurantDelirantode Salou no amaga que no ha dormit en tota la nit i que rebre aquest guardó ha estat tota una sorpresa per al seu equip i per a ell mateix. «Aspiràvem a tenir una Estrella Michelin algun dia, però no l'esperàvem tan aviat. Nosaltres vàrem obrir el setembre de 2017 als baixos de l'Hotel RegenteAragón, fa relativament poc», diu en declaracions a Diari Més.

Pep Moreno té 39 anys, és de Valls i va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de Cambrils. Ell es defineix com «el més vell de l'equip» i és que la resta del personal que compon la cuina deDelirantodestaca per la seva joventut. Moreno i el seu equip de sis persones es prepara per assistir avui al vespre a la Nit del Turisme que se celebra a laTarracoArena Plaça i, per tant, el restaurant avui roman tancat, obrirà demà.

Defineix la seva cuina com a «contemporània amb tocs d'autor» i, de fet, la seva carta destaca per la seva originalitat. «Tenim només sis taules i intentem que l'experiència gastronòmica dels clients tingui molt a veure amb els contes infantils que ens explicaven de petits i que, realment, no entenem fins que no som grans», diu Moreno. «Hem fet un menú d'Alícia en el País de les meravelles, El Petit Príncep, cada any oferim en Conte de Nadal de Dickens...», diu. Així els comensals han pogut menjar-se el «cervell» que desitja el personatge de l'Home de palla del Màgic d'Oz, han sopat sobre plats amb la rosa del Petit Príncep i, en general, gaudeixen de les originals propostes del xef a través de les narracions clàssiques. Per tal d'oferir la millor atenció i fer completa l'experiència, l'establiment només té sis taules i, de ben segur, amb l'Estrella Michelin, les reserves es dispararan.

Pep Moreno i l’equip de Deliranto han aconseguit situar Salou en el prestigiós mapa gastronòmic de les Estrelles Michelin i aquesta nit, en arribar de Sevilla, brindaran per celebrar-ho al local.

tracking