Diari Més

Solidaritat

Imparables en la lluita contra la leucèmia

Aquest divendres l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca celebra la seva tradicional Gala Benèfica

El contratenor Xavier Sabata, que actuarà aquest divendres a Vila-seca.

Imparables en la lluita contra la leucèmiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca es va inaugurar un mes de novembre de l’any 2002. Aquell acte d’inauguració va comptar amb la presència del mateix Josep Carreras, que va estrenar l’escenari oferint un recital.

Aquella nit, a més de posar en marxa un dels equipaments de música clàssica que acabaria esdevenint un dels referents a Catalunya, va néixer també un compromís entre Vila-seca i la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, entitat impulsada pel tenor català.

És per això que, des de llavors, cada any l’Auditori programa un concert extraordinari per recaptar fons per a la Fundació: La Gala Benèfica. En aquestes disset edicions, han passat per l’escenari de l’AJC figures de la lírica internacional de la talla d’Ainoha Arteta, María Bayo, Jaume Aragall, Àngel Òdena, Barbara Hannigan o Josep Bros.

Estrella Morente o Jordi Savall han estat altres noms que s’han volgut sumar a la causa solidària, oferint concerts carregats de virtuosisme i entusiasmant el públic amb el seu reconegut talent.

Aquest 2019, la Gala Benèfica de l’Auditori tindrà per protagonistes un triplet encapçalat pel contratenor català Xavier Sabata, qui actuarà juntament amb la soprano internacional Judith van Wanroij i l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, dirigida per Dani Espasa. Una combinació excepcional que interpretarà un programa d’àries famoses d’òpera barroca, Il duello amoroso, de G.Friedrich Händel.

La presentació d’aquest concert extraordinari es va celebrar dijous passat al mateix Auditori i va comptar amb la presència d’Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia, qui va remarcar «la bona sintonia» que des del començament hi ha hagut entre Vila-seca i la Fundació, i va explicar que actes com aquest són de gran importància per a ells, ja que els permeten «finançar projectes d’investigació concrets, així com la formació d’investigadors».

Aquest passat estiu, una representació de l’Ajuntament de Vila-seca va visitar les noves instal·lacions de l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, a Badalona, i van poder comprovar l’impacte que accions solidàries com la de Vila-seca té en aquest projecte pioner. Així ho explicava el regidor Josep Toquero, que hi va assistir acompanyant el llavors alcalde Josep Poblet: «Va ser una visita molt enriquidora perquè vam poder veure la gran inversió en investigació que fa la Fundació, tant en tecnologia com en recursos humans. Tot plegat reforça la nostra aposta i ens omple d’orgull».

El concert de la Gala Benèfica se celebrarà aquest divendres, 22 de novembre, a les 21 h. El preu de les entrades és de 50 euros. Aquest concert també compta amb el suport de l’Obra Social La Caixa, i s’ha habilitat un compte corrent amb una Fila zero per tal que tothom que ho vulgui pugui fer també les seves aportacions (CaixaBank 2100 0154 47 0200335708).

La soprano holandesa Judith van Wanroij.

Imparables en la lluita contra la leucèmiaCedida

tracking