Diari Més

Economia

El Morell engega un procés de pressupostos participatius

La iniciativa arrenca sota el lema «Al Morell, la teva opinió compta»

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell

El Morell engega un procés de pressupostos participatiusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Morell està decidit a establir un canal efectiu de democràcia participativa a través dels pressupostos participatius, un mecanisme que «permetrà que morellencs i morellenques puguin triar on destinar una part dels nostres recursos municipals», indica l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet.

Així, sota el lema Al Morell, la teva opinió compta, s’engega un procés pel qual el consistori posa a disposició del veïnat 50.000 euros del pressupost municipal del 2020. Cada morellenc o morellenca empadronat al municipi i major de 16 anys haurà de triar un total de tres propostes a través de votació popular, i les que tinguin més vots, fins a arribar als 50.000 euros, són les que es duran a terme durant l’any vinent.

En aquesta ocasió es presenten un total de set propostes, que van des de l’eliminació de barreres arquitectòniques a l’arranjament de la zona verda al voltant del CAP, passant per la creació d’un Kiss&Ride a l’escola, l’adequació d’un itinerari a peu segur fins al tanatori, l’actualització de la senyalització vertical del municipi, la instal·lació d’aparcabicis als equipaments municipals o l’arranjament de la plaça de la Fàbrica.

«Es tracta d’aconseguir que els veïns se sentin part del funcionament de l’Ajuntament», explica Calbet, «a la vegada que des del consistori posem en valor l’opinió dels ciutadans, ja que són ells els que trien on invertir els diners».

Tots els detalls sobre aquest procés es poden consultar al díptic que s’ha editat i a la pàgina web pressupostos.elmorell.cat.

A més, dimecres 27 de novembre, a les 19 hores i a la sala d’actes de l’Ajuntament del Morell, es realitzarà una sessió informativa oberta a tota la ciutadania en què s’exposarà el desenvolupament de la iniciativa.

Val a dir que la votació, que es durà a terme del 9 al 20 de desembre, es podrà fer de forma presencial i online, i al mes de gener s’informarà dels resultats obtinguts.

tracking