Diari Més

Patrimoni

Cambrils reservarà més de 600.000 euros per comprar el Museu Agrícola

L’antic celler de la Cooperativa Agrícola es mantindria com a museu, però modernitzat i gestionat per l’Ajuntament

L'edifici va acollir la agrobotiga de la Cooperativa de Cambrils.

Cambrils reservarà més de 600.000 euros per comprar el Museu AgrícolaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Cambrils aprovarà demà una modificació de crèdit amb què es proveirà amb més de 600.000 euros per a la futura compra de l’antic celler de la Cooperativa Agrícola del municipi.

L’executiu local ha reprès les negociacions amb la propietat, la Cooperativa Agrícola de Cambrils, amb la intenció d’adquirir un immoble que sempre ha estat en el punt de mira dels tres partits que formen el govern local, ERC, Nou Moviment Ciutadà per Cambrils i Junts per Cambrils.

L’adquisició del celler cooperatiu, actual Museu Agrícola, era un dels punts compartits en els programes electorals dels tres socis de Govern i va ser un dels punts en concordança durant les negociacions per formar govern. En el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, –presentat el setembre passat– el tripartit cambrilenc va anunciar el seu compromís de comprar l’antic celler, on també hi havia la botiga agrícola, que gestiona la mateixa Cooperativa com a museu.

L’antic celler cooperatiu es va posar en venda al setembre del passat any per un preu d’1,2 milions d’euros. Forma part del paquet de patrimoni a la venda de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i que està contemplat en el seu Pla de Viabilitat aprovat l’any 2016, després de la fallida de la seva secció de crèdit. L’objectiu de l’executiu local de Cambrils és modernitzar, mantenir i ampliar l’activitat del museu sota gestió pública.

Edifici modernista BCIL

L’edifici va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) l’any passat. Es tracta, de fet, d’un edifici modernista, que va ser inaugurat l’any 1921.

L’immoble va ser construït per Bernardí Martorell, alumne d’Antoni Gaudí. Segons explica la mateixa Cooperativa Agrícola de Cambrils, el celler es va estrenar amb una collita de raïm de més 500.000 quilos.

Per raons econòmiques, no es va poder culminar l’obra amb el campanar modernista projectat, ja que per poder finançar l’edifici es va fer una emissió als socis de 1.800 obligacions hipotecàries que tenien un període d’amortització de vint anys.

tracking