Diari Més

Mitjans de comunicació

TAC12 celebra els deu anys d'emissió al Camp de Tarragona amb una festa

El programa de l’aniversari enregistrat al Teatre Auditori de Salou s’emetrà dissabte i diumenge a les 14.30 h. i a les 22.30 h.

Prop de 500 persones van assistir a l'enregistrament del programa del desè aniversari.

TAC12 celebra els deu anys d'emissió al Camp de Tarragona amb una festaTAC12

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

TAC12 ha celebrat els seus 10 anys de vida amb una gran festa televisiva i televisada que va reunir a unes 500 persones al Teatre Auditori de Salou dimarts passat. El canal de televisió públic del Camp de Tarragona va iniciar les seves emissions regulars el setembre del 2009, des d’aleshores, Tac12 ha tingut una progressió constant que l’ha convertit en un projecte referent arreu de Catalunya.

El naixement del Canal es va produir a partir de l’aprovació del Pla tècnic nacional per a la implantació de la TDT local. Aquest pla preveia en cada demarcació televisiva l’existència de tres canals privats i un de públic. Al Camp de Tarragona, alguns ajuntaments es van posar d’acord en posar en marxa un canal de televisió amb l’objectiu de cobrir un espai mediàtic orfe. A casa nostra van ser set els ajuntaments que van iniciar el projecte, Tarragona, Salou, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Montblanc i Constantí. Al llarg però d’aquests 10 anys, el Consorci que es va crear per gestionar l’activitat ha crescut amb dos ajuntaments més, Altafulla i l’Espluga de Francolí.

La festa de celebració d'ahir va consistir en l’enregistrament d’un programa que s’ha d’emetre aquest cap de setmana i que es va construir a partir de diversos muntatges audiovisuals que repassaven la història del canal i diferents actuacions musicals. El grup Porto Bello va ser l’encarregat d’obrir foc i de tancar la festa amb la companyia de la ballarina Chenoa. També van actuar Maria Jacobs i Jordi Cartanyà que amb 20 nens del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc van interpretar la cançó De Princesa a Reina de la cantata de la Llegenda de Sant Jordi; el grup del Teatre Principal va oferir un tastet del muntatge Peter Pan; després vindria l’actuació del virtuós violinista d’11 anys Sasha Amorós i dues interpretacions de les comparses tarragonines del Carnaval Som i Serem Urban Style i Sinhus Sport.

Una de les sorpreses de la nit va ser donar a conèixer la cançó que Joan Reig va fer expressament per l’ocasió i l’oferiment del «genuine» del Nàstic Ernesto Duarte d’una samarreta de l’equip grana amb el dorsal 10. Al final, l’equip de Tac 12 i tots els participants a la festa van bufar les espelmes d’un gran pastís elaborat pels pastissers de l’Espluga de Francolí David Cobo, David Farré i Josep Maria Cabal.

La darrera sorpresa de la festa va ser l’anunci de què Tac 12 ja tenia tot preparat per començar a emetre amb alta definició a partir del 9 de desembre. Aquesta operació es farà coincidint amb un canvi de canal radioelèctric a causa del conegut com alliberament del segon dividend digital. Això obligarà als telespectadors a partir del 9 de desembre a resintonitzar els seus televisors en cas de tenir una antena individual o a demanar a un instal·lador el canvi dels mòdols necessaris en el cas d’antenes col·lectives. La festa del desè aniversari es podrà veure per TAC12 aquest dissabte i diumenge, a les 14.30 h. i a les 22.30 hores.

Dues comparses de Carnaval de Tarragona van participar-hi.

TAC12 celebra els deu anys d'emissió al Camp de Tarragona amb una festaTAC12

El grup Porto Bello va encarregar-se d'obrir la celebració.

TAC12 celebra els deu anys d'emissió al Camp de Tarragona amb una festaTAC12

Prop de 500 persones van assistir a l'enregistrament del programa del desè aniversari.

TAC12 celebra els deu anys d'emissió al Camp de Tarragona amb una festaTAC12

tracking