Diari Més

Patrimoni

Adif posa a la venda un edifici del costat de l'estació de Vila-seca

Es tracta de quatre habitatges que fins ara es llogaven a personal de la companyia i a particulars

L'edifici del costat de l'estació de Vila-seca, al carrer de Galceran de Pinós.

Adif posa a la venda un edifici del costat de l'estació de Vila-secaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif, l’empresa administradora de la infraestructura ferroviària, va anunciar el gener de 2013 la voluntat de vendre 1.483 dels seus edificis arreu del territori estatal. Molts d’ells, però, no generen interès als compradors ja sigui per la seva ubicació o bé per les seves condicions estructurals i la necessitat de reformes.

Aquest darrer és el cas d’un immoble que consta de quatre habitatges al carrer de Galceran de Pinós, a Vila-seca, tot just al costat de l’estació de Renfe i, per tant, a tocar de la via del tren. Fonts de la companyia ferroviària apunten que del seu objectiu inicial –ser residència per a la plantilla– va passar a llogar-se a particulars aliens a Adif.

Darrerament, la companyia, dins del seu pla per desprendre’s dels actius immobiliaris, ha començat a ensenyar els habitatges a qui pugui estar interessat a comprar-los. De fet, ja hi ha hagut persones que han manifestat la seva voluntat d’adquirir l’edifici sencer, un fet que suposaria la venda definitiva del patrimoni al municipi, això sí, encara sense saber-se’n el preu.

Tant des de fora com a dins es pot observar la precarietat amb què es troben els habitatges. «S’hauran de fer reformes», expliquen fonts oficials d’Adif. La venda o el lloguer és també una de les fórmules que ha trobat la companyia per evitar les ocupacions irregulars. En alguns casos, espais similars al de Vila-seca s’han convertit no tan sols en residència irregular de famílies, sinó també de tràfic de drogues.

Moltes de les subhastes convocades per l’empresa van quedar inicialment desertes. El motiu de desprendre’s del patrimoni, van assegurar en el seu moment, era «seguir invertint en la xarxa ferroviària».

tracking