Diari Més

Economia

Tanca la secció de crèdit de la Cooperativa de Cabra del Camp

L’assemblea de socis ho va avalar divendres

Imatge de la façana del Sindicat Agrícola de Cabra del Camp.

Tanca la secció de crèdit de la Cooperativa de Cabra del CampCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció de crèdit de la Cooperativa Agrària de Cabra del Camp tanca. Així ho va decidir l’assemblea celebrada el passat divendres 15 de novembre amb la presència dels socis.

La proposta de la junta partia de la necessitat de l’entitat de desfer-se de la seva secció financera a causa del descens de l’activitat agrícola en aquest municipi de l’Alt Camp, un fet habitual en altres cooperatives i que desemboca, en ocasions, en el tancament de la secció creditícia.

Fonts de la Cooperativa, però, neguen rotundament que es tracti d’un tancament per cap mena de forat econòmic, tal com sí que ha succeït en altres cooperatives –recentment, a l’Aleixar, Cambrils o l’Aldea.

Ahir, primer dia en què la Cooperativa –amb prop de 250 associats– obria un cop presa la decisió, l’oficina va omplir-se d’activitat, especialment d’aquells que volien preguntar què passaria amb els seus dipòsits. Segons les mateixes fonts de la Cooperativa, la liquidació es preveu fer amb normalitat.

El tancament de la secció es va fer públic la setmana passada a través de les xarxes socials, quan veïns de la localitat denunciaven que es quedarien sense un servei important per al seu dia a dia. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ja n’ha estat informada i asseguren que es tracta d’una decisió «d’empresa».

Actualment encara hi ha obertes 66 seccions de crèdit, moltes de les quals encara sobreviuen a la demarcació de Tarragona.

tracking