Diari Més

Els Bonecos de Santo Aleixo, uns dels titelles més antics d'Europa, visitaran Alcover pel Festival Guant

Procedeixen del llogaret portuguès d'Alentejo i la seva referència més llunyana data del 1798

Imatge dels Bonecos de Santo Aleixo

Els Bonecos de Santo Aleixo, uns dels titelles més antics d'Europa, visitaran Alcover pel Festival GuantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge 24 de novembre a les 18h, el Convent de les Arts d'Alcover rebrà els titelles de Sant Aleixo en el marc de la 15a edició del Festival de Teatre de Titelles GUANT. Aquests són propietat del Centre Dramàtic d'Évora i es troben entre els titelles més antics d’Europa.

Procedeixen del llogaret portuguès d'Alentejo i la seva referència més llunyana data del 1798. Són una de les expressions artístiques més conegudes i apreciades del seu país.

Es tracta de titelles de vareta manipulats des de dalt, a semblança de les grans titelles del sud d'Itàlia i del nord d'Europa, però molt més petits (entre 20 i 40 cm), estan fets de fusta i suro i el seu vestuari permet identificar els personatges de la història.

Els textos, transmesos oralment, són una fusió entre la cultura popular i l'escriptura erudita. L'acurada il·luminació de l'escena s'aconsegueix amb llums d'oli i la música (guitarra portuguesa) i les cançons són interpretades en directe.

La seva improvisació amb el públic i la penombra de la sala, aconsegueixen una atmosfera que sembla procedir de segles enrere.

La seva manipulació pertany a una «família» constituïda per actors professionals que garanteixen la permanència de l'espectacle i asseguren la seva continuïtat.

En el marc de l'escola de l'espectador, i com a activitat complementària, aquest divendres 22 de novembre a la tarda, es realitzarà un taller de presentació dels titelles de Sant Aleixo als alumnes de l’escola CEIP Mare de Déu del Remei que comptarà amb una explicació i una petita representació del que serà l’actuació.

Les entrades es poden adquirir anticipades a www.conventarts.cat per 5€ (3€ amb el carnet CA) i 6€ a la taquilla del Convent de les Arts (4€ amb el carnet CA).

tracking