Diari Més

Política

Educació paralitza estudi que pregunta als alumnes si són independentistes

Al qüestionari es pregunta sobre usos lingüístics i temes relacionats amb la cultura o societat

Imatge de l'Institut El Morell.

Educació paralitza estudi que pregunta als alumnes si són independentistesGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Educació ha decidit paralitzar un estudi sociolingüístic de la Universitat de Lleida (UdL) que pregunta a alumnes de Secundària, entre altres qüestions, si són o no independentistes, després de les queixes de diverses associacions.

En un comunicat, Educació ha puntualitzat que «davant les queixes rebudes per irregularitats, s'ha decidit aturar-lo i analitzar-lo conjuntament amb la Universitat de Lleida».

La conselleria de Josep Bargalló ha afegit que «Educació no qüestiona els estudis que vénen avalats per una universitat, en aquest cas concret per la Universitat de Lleida i també pel Ministeri d'Economia, i sempre ens obrim a la investigació acadèmica i educativa».

El projecte universitari ara qüestionat i paralitzat tracta sobre llengua i educació i està finançat pel Ministeri d'Economia, i conté una enquesta adreçada a alumnes de segon, tercer i quart de l'ESO.

Al qüestionari es pregunta sobre usos lingüístics i temes relacionats amb la cultura o societat.

Les preguntes que han provocat les queixes són Fins a quin punt t'identifiques amb el moviment independentista/no independentista, amb opcions d'1 al 5; Fins a quin punt et sents català/espanyol/del teu país d'origeni Fins a quin punt et sents orgullós de ser català/espanyol/del teu país d'origen.

Els alumnes, segons una de les entitats denunciants, l'Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya (AEB), s'havien d'identificar amb nom i cognoms, encara que després les respostes siguin anònimes en els resultats.

També s'han queixat un grup de famílies de l'Institut El Morell de Tarragona.

tracking