Diari Més

Salut

USITAC reclama un segon especialista en ginecologia a Cambrils

L’Hospital Lleuger només en té un a hores d’ara

Façana de l'Hospital Lleuger de Cambrils on es passa consulta ginecològica.

La consulta ginecològica a Cambrils es fa sense auxiliar i amb un ecògraf obsoletCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USITAC elevarà al Parlament de Catalunya de què l’Hospital Lleuger de Cambrils Antoni Gimbernat torni a comptar amb un segon especialista en ginecologia a la consulta de l’ASSIR (la unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva). Ho farà a través del grup parlamentari de Ciutadans que, segons el sindicat, s’ha ofert a portar la petició del sindicat a la cambra catalana després que l’Ajuntament hagi descartat prendre cartes en l’assumpte.

El secretari general d’USITAC, Josep Tutusaus, sosté que la marxa de la segona ginecòloga que passava consulta a l’Hospital Lleuger va coincidir en el temps amb la denúncia que aquesta especialista va fer públicament que l’ecògraf que s’utilitzava estava obsolet i fallava constantment. «L’endemà de fer la denúncia pública –a través de Diari Més– va ser traslladada a Reus i, des d’aleshores, només hi ha un ginecòleg a Cambrils», explica Tutusaus. Això va succeir fa tot just un any, el novembre de l’any passat. «La nostra lluita és per defensar l’assistència als usuaris que, segons el sistema, són el primer. El que no pot ser és que es derivin dones a Reus perquè, amb un ginecòleg i tot que les matrones fan molta feina no poden donar el servei que s’oferia abans», explica Tutusaus, qui assegura que les consultes han quedat reduïdes a dos dies a la setmana.

Tutusaus explica que la regidora de Salut de Cambrils, Hélèn Arcelin –amb qui s’haurien reunit–va considerar insuficients les 1.500 signatures que el sindicat va recollir de les usuàries reclamant el restabliment d’un segon ginecòleg. «Farem accions amb les Filomenes de Cambrils i, dilluns, ens reunirem amb representants de Ciutadans que s’han prestat a elevar la queixa al Parlament de Catalunya», puntualitza.

MÉS INFORMACIÓ

La consulta ginecològica a Cambrils es fa sense auxiliar i amb un ecògraf obsolet

tracking