Diari Més

Vox es va quedar a 5.580 vots de treure-li un diputat al PSC per Tarragona

A la demarcació s'escullen sis diputats

Joc dels últims escons 'escons a les eleccions

escons, gràfic, joc escons,eleccions, 10-NPorcentu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A vegades l'últim escó que es reparteix en cada circumscripció es posa en joc per un grapat de vots. En el cas de la demarcació de Tarragona, on s'escullen sis diputats, l'últim va ser pel partit socialista. El següent en entrar hauria estat un diputat de Vox que es va quedar fora per 5.580 vots.

A Espanya, aquest joc de votshaurien apropat a Unidas Podemos i al PSOE a la majoria absoluta però, finalment, no van aconseguir-la.Entre els dos partits haurien aconseguit 22 diputats més, que sumats als 155 que tenen a l'actualitat hauria donat 177, suficient per a superar la majoria absoluta que està en 176. Però els escons que guanyaria Podemos a Lugo, Orense, Jaén i Huelva els hi treuria al PSOE, que va ser el que va aconseguir l'última plaça per al Congrés per aquestes províncies. És a dir, sumant els que haguessin aconseguit i restant els que s'haguessin tret l'un a l'altre, quedaria una xifra de 173 diputats.

A més, el PSOE, d'haver guanyat l'últim diputat en joc, li hauria tret 8 al PP (inclòs un de Navarra Suma) i 2 a VOX. Podemos, per la seva banda, li hauria restat 5 diputats al PP, 2 a VOX i 1 a Ciudadanos, a més dels 4 que li restaria al PSOE.

En tres circumscripcions, Balears, Ceuta i Salamanca, el PSOE es va quedar a menys de 1.500 vots d'aconseguir l'últim escó en joc. En el cas de Podemos, Valladolid va ser la circumscripció on més a prop es va quedar de sumar un més en aquest cas en perjudici del PP. A Huelva es va quedar a menys de 300 vots però li hauria tret l'escó al PSOE.

Podemos hauria estat el partit més beneficiat d'haver aconseguit l'últim diputat en joc. Hauria aconseguit 12 seients més al Congrés. El segueix Vox, que hauria tingut 11 i el PSOE que hauria sumat 10 igual que el PP. Ciudadanos no hauria millorat la seva caiguda ja que tan sols podria haver disputat quatre diputats més.

Consulteu AQUÍ el joc dels escons

tracking