Diari Més

Urbanisme

Els veïns de Brises del Mar rebutgen la proposta d'habilitar un camí per entrar a Torredembarra

La rotonda d’accés al municipi està parcialment tancada i els afectats s’han de desviar 2,2 quilòmetres per arribar-hi

Els veïns de la urbanització Brises del Mar, ahir al tall.

Reobrint Rotonda continuen tallant a Torredembarra a l'espera del subdelegatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla han rebutjat la proposta que aquest dijous ha fet el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, als alcaldes del Baix Gaià. El cas fa mesos que s’arrossega i deriva del tancament parcial de la rotonda d’accés a Torredembarra des de l’autopista, que fa que els habitants de la urbanització i de la Riera de Gaià s’hagin de desviar 2,2 quilòmetres per entrar a la localitat.

En declaracions a l’ACN, els afectats se senten menystinguts per Sabaté perquè ha llençat la proposta als batlles un dia abans de la trobada que havien de mantenir amb ell, i han anunciat que no hi assistiran.

La idea que ha exposat el subdelegat del govern espanyol és arreglar un camí asfaltat que s’agafa abans d’arribar a la rotonda, que passa pel terme municipal de la Pobla de Montornès, creua per sota l’AP-7 i l’N-340 i arriba al nord de Torredembarra. Per arribar a Altafulla, localitat a la qual pertany la urbanització i on els seus habitants fan bona part de la seva vida social, haurien encara de creuar el centre de Torredembarra i anar fins a la carretera d’Altafulla.

Una solució que els veïns troben poc realista i que no els fa guanyar temps ni pràcticament escurçar distàncies. En la seva opinió, la solució és retirar les barreres estil New Jersey que es van col·locar a la rotonda de la T-214, que per Foment han permès alleugerir el trànsit de camions en l’entrada a l’AP-7.

Els veïns de Brises del Mar, juntament amb la Plataforma Baix Gaià Reobrim la Rotonda i ciutadans d’altres municipis del Baix Gaià, porten més d’un any fent talls de protesta a la problemàtica rotonda, especialment els dies festius, que col·lapsen per moments la circulació a l’entrada i sortida de l’AP-7, l’N-340 i la T-214. També denuncien que el tomb que han de fer posa en perill la seguretat, ja que han de fer més quilòmetres i passar per l’N-340, molt carregada de camions. De fet han afirmat en diverses ocasions que la modificació de Foment ha causat més d’un accident.

Millora la seguretat

Des de la subdelegació s’ha apuntat que la proposta alternativa d’arranjar el camí fins a Torredembarra permetria solucionar els problemes de seguretat i a través d’un comunicat han reiterat que les barreres New Jersey seguiran col·locades fins que no acabi la concessió del tram de l’AP-7 l’agost del 2021 o es prolongui l’autovia A-7, cosa que a priori encara tardarà més a arribar. Davant d’aquest escenari, els veïns de Brises del Mar es plantegen canviar l’estratègia de les seves manifestacions.

Per la seva banda, l’alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, en la reunió d’aquest dijous entre els alcaldes i la subdelegació ha posat damunt la taula una altra alternativa. Passaria per arreglar un camí d’entrada a la localitat i que va des d’una petita rotonda que dona accés directe a l’N-340 fins a l’escola El Roquissar, on estan escolaritzats molts infants de Brises del Mar.

Per Molinera el projecte tindria un cost d’uns 400.000 euros i contempla l’asfaltat, la col·locació de fanals i voreres, i l’expropiació d’alguns terrenys. Això donaria, a més, un accés directe des del centre del nucli urbà fins a l’N-340 i una via més ràpida d’entrada a l’AP-7, connexió que Altafulla ara no té.

«Els veïns principalment diuen que volen estar més ben connectats amb Altafulla i permetria millorar la seguretat i la mobilitat; milloraríem molt», ha exposat el batlle en declaracions a l’ACN. Segons Molinera, Foment podria aportar-hi diners perquè no es tractaria només d’un carrer, sinó d’un vial d’accés a una carretera de titularitat estatal. També la Diputació de Tarragona hi podria col·laborar, en opinió del batlle. El subdelegat hauria adquirit el compromís d’estudiar el projecte.

tracking