Diari Més

Economia

BASF reconeix les millors pràctiques d'Economia circular a l'Estat espanyol

El dirCom de la companyia, Xavier Ribera, va ser part del jurat

Els guardonats, així com representants de les empreses, ahir en l'acte de lliurament.

BASF, camp tarragona, premisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els projectes de Coca Cola Iberia, Cafés Novell, Consell Comarcal del Vallès Occidental, Recircular i la Universidad de las Palmas de Gran Canaria van resultar ahir els guanyadors dels primers premis BASF a la millor pràctica d’Economia Circular a Espanya, lliurats a Madrid per Javier Cachón, director general de Biodiversitat i Qualitat Ambiental de l’Ministeri per a la Transició Ecològica.

Aquests cinc projectes van ser els premiats d’entre més de cent candidatures presentades per a aquest guardó, impulsat per BASF juntament amb el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, i amb el suport del govern d’Espanya i de la Comissió Europea, així com la presidència del Comitè d’Honor, ostentada pels Reis d’Espanya.

A aquests premiats se suma ABN Pipe Systems, que va ser reconeguda amb un accèssit en la categoria de Pimes. Es tracta dels primers guardons que reconeixen els millors projectes i investigacions que, basats en l’economia circular, contribueixen o tenen el potencial de contribuir de manera substancial al desenvolupament de la competitivitat empresarial del país; amb especial atenció sobre aquells que inclouen la perspectiva de la sostenibilitat ambiental i social.

Durant la cerimònia de lliurament, Carles Navarro, director general de BASF a Espanya, va destacar: «A BASF estem fermament compromesos amb l’economia circular. I és per aquest motiu que avui lliurem aquests premis. Volem reconèixer a les organitzacions, siguin de l’àmbit que siguin, que ja empenyen el canvi. Que es projecten cap al futur i prenen decisions valentes en el present».

Per a Navarro, el paper de BASF i, en general, el de la química en el desenvolupament de l’economia circular és doble: «D’una banda, fem esforços per circularitzar nostres propis processos industrials i, d’altra, com a empresa química, investiguem i desenvolupem solucions perquè altres trobin el seu camí cap al model circular».

Els sis projectes guardonats tindran l’oportunitat de participar en un workshop a nivell mundial a la seu central de BASF de Ludwigshafen (Alemanya), en què participaran experts de l’àmbit empresarial, institucional i científic. L’objectiu d’aquesta trobada és compartir els projectes vencedors dels premis a Espanya i conèixer les iniciatives que, des de BASF, s’estan impulsant a nivell mundial en l’àmbit de la sostenibilitat i l’economia circular.

Projectes vencedors

Un jurat d’experts format pel mateix Javier Cachón, juntament amb Juan Alfaro, del Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, María Ángeles de la Heras, secretària d’Estat d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació de el Ministeri de Ciència, Francisco Lozano Winterhalder, professor a ESADE Business School i Senior Consultant a CEC International Boston i Xavier Ribera, director de vomunicació, relacions institucionals i sostenibilitat de BASF Espanyola, va ser l’encarregat de valorar les més de 100 candidatures que s’han presentat en aquesta primera edició.

En la categoria de Millor Iniciativa Pública, el president de el Consell Comarcal Vallès Occidental, Ignasi Giménez Renom, va recollir el premi pel projecte Vallès Circular. Una iniciativa territorial impulsada pel Consell, compartida amb els 23 ajuntaments de la comarca, agents socials, ambientals i econòmics. Impulsada el 2016, integra accions en diversos àmbits com ara innovació circular en processos productius, aprofitament alimentari, energies renovables, gestió i valorització de residus, consum responsable amb visió circular, construcció de ciutats circulars i col·laboració amb altres iniciatives locals.

Per la seva banda, Coca Cola, representada per Pelayo Bezanilla, director d’Afers Públics, Comunicació i Sostenibilitat Coca Cola Iberia i Ana Callol, directora de Relacions Institucionals, Sostenibilitat i Comunicació de Coca Cola European Partners, va rebre el premi en la categoria de Millor pràctica Circular per a Grans Empreses pel projecte Mars Circulars. Aquesta iniciativa aposta per la recollida de residus mitjançant diferents intervencions en entorns aquàtics.

tracking