Diari Més

Cultura

Andrea Motis en concert al Teatre Principal de Valls

La formació, que ja ha exhaurit les entrades, oferirà una actuació que farà vibrar al públic assistent

Imatge d'arxiu d'Andrea Motis

Andrea Motis en concert al Teatre Principal de VallsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formació musical Andrea Motis Quintet pujarà a l'escenari del Teatre Principal per oferir un concert que farà vibrar al públic assistent. L'actuació, amb les entrades exhaurides, tindrà lloc demà divendres 15 de novembre a les 21 hores. La banda està formada per Andrea Motis, veu i trompeta; Joan Chamorro, contrabaix i saxo; Ignasi Terraza, piano; Josep Traver, guitarra elèctrica, i Esteve Pi, bateria.

Amb referents com Louis Armstrong i Chet Baker, la jove trompetista, cantant i compositora barcelonina Andrea Motis porta enlluernant al públic des de 2012, any en què Quincy Jones s’hi va fixar i la va convidar a compartir escenari al Festival de Peralada. La jove artista canta amb una personalitat que no es veia fa anys, d’això en té gran part de responsabilitat el seu mentor Joan Chamorro, veterà del jazz català.

Andrea Motis, amb només 24 anys, té una maduresa musical que supera amb escreix l’expectativa de la seva edat. Això es deu al fet que va començar a tocar la trompeta als set anys i tres anys després va començar a estudiar jazz a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu amb Joan Chamorro, que la va reclutar poc després perquè formés part de la seva banda, tot i ser una adolescent.

Mentre seguia estudiant a l’escola va ser membre de la Sant Andreu Jazz Band durant nou anys, període en el qual va gravar vuit discos i va tocar en directe amb noms de la talla del trombonista Wycliffe Gordon, el saxofonista Jesse Davis, el clarinetista Bobby Gordon i el saxofonista Dick Oatts, entre d’altres. A banda de la trompeta Motis toca el saxo alt. Però es va estrenar com a cantant amb la banda de Chamorro.

«La trompeta sempre ha estat el meu instrument principal», diu Motis quan se li pregunta si prefereix la seva faceta d’instrumentista o la de vocalista. «Tocar la trompeta és com meditar per a mi, és una part molt important de la meva vida. Però no vull haver de triar només una de les meves vessants artístiques, perquè adoro tocar-les totes».

Paral·lelament, demà divendres mateix, a les 17.30h al Teatre Principal, tindrà lloc una xerrada-col·loqui amb la participació d’Andrea Motis i els alumnes de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

tracking