Diari Més

Serveis

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla Ventcat

Els Bombers han atès les últimes hores 217 serveis al Camp de Tarragona

Un vehicle afectat per la caiguda d'un arbre a Cambrils.

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VentcatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers han atès 476 avisos per l'episodi de vent de les últimes hores a Catalunya, però només 28 des de diumenge al vespre. En total, han fet 217 serveis a Tarragona, 102 a la regió metropolitana sud, 57 a la nord, 43 a la regió d'emergències de Lleida, 29 a Girona, 15 a les Terres de l'Ebre i 13 serveis a la regió central. El telèfon d'emergències 112 va rebre 857 trucades. A més, fins a set caravanes i un camió van bolcar diumenge a causa del fort vent, alguns d'ells a l'AP-7, entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, segons dades dels Mossos d'Esquadra. No es van produir ferits de gravetat. Protecció Civil va desactivar diumenge a la nit l'alerta del pla Ventcat.

De les trucades rebudes pel 112, la majoria es van fer des del Baix Camp (339), i concretament des de la ciutat de Reus (184). El segon focus va ser el Barcelonès (88) i després el Tarragonès (69). Per municipis, a més de Reus, destaquen les 75 trucades de Cambrils i les 67 de Barcelona.

La majoria dels serveis atesos pels Bombers han estat per arbres i elements estructurals caiguts.

El fort vent va provocar també incidències en el transport ferroviari a les comarques de Tarragona, afectant diverses línies. A causa de la caiguda d'arbres a la via es va tallar la circulació entre Mont-roig del Camp i Cambrils i entre Cambrils i Tarragona.

La ventada també va deixar sense subministrament elèctric 5.220 abonats de Reus i 990 de Cambrils.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que el vent encara pugui bufar aquest dilluns al matí, sobretot a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu, i amb menys intensitat a punts del litoral i prelitoral central.

tracking