Diari Més

Educació

Les obres de l'INS Els Pallaresos, en suspens en quedar deserta la licitació

L’alcalde, Xavier Marcos, creu que si s’allarga caldrà redistribuir l’alumnat amb altres centres

L'edifici actual de l'Institut dels Pallaresos acull quatre línies d'ESO.

Les obres de l'INS Els Pallaresos, en suspens en quedar deserta la licitacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut dels Pallaresos està pendent, des de fa mesos, d’un procés de licitació per a l’ampliació del centre, que «a llarg termini» pot quedar petit donada la previsió d’entrada de noves generacions no només d’aquest municipi sinó també de Perafort i Puigdelfí, la Secuita, el Catllar i Tarragona. El passat 25 d’octubre Infraestructures.cat va declarar desert el concurs en no presentar-s’hi cap empresa. El contracte, per valor de 2.575.421,22 euros (IVA inclòs) i d’una durada aproximada d’un any i dos mesos, havia de donar resposta a una demanda feta pel municipi i pel Departament d’Ensenyament.

Des de la setmana passada, la Generalitat no s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per parlar sobre el futur del centre i del contracte. De moment, segons apunta l’alcalde, Xavier Marcos, es desconeix si l’administració autonòmica té intenció de tornar a licitar el contracte i, si es varia algun punt del plec de condicions, quin serà. «Potser s’ha de retocar alguna clàusula», especulava Marcos dies després de conèixer-se la notícia.

Les obres, segons l’alcalde, no són urgents a curt termini «però a llarg termini sí» i, en cas que s’allargui el procediment més de l’esperat, podrien reclamar o bé la instal·lació de barracons o bé una «redistribució de l’alumnat» amb altres centres del Tarragonès. Actualment, el centre dona servei a alumnes de cinc municipis, tres dels quals –a banda dels Pallaresos i de Tarragona– no disposen de cap centre de secundària. Tot i així, Marcos espera que això finalment no es produeixi. «És millor portar els fills a un institut proper per tal de no perjudicar a les famílies», recorda.

El nou edifici, en el qual s’encabia el contracte de construcció general d’immobles i obres d’enginyeria civil de la Generalitat, havia de donar servei d’una banda als alumnes de batxillerat com també a un grup important d’estudiants d’ESO. Actualment disposen de quatre línies dels primers cursos de secundària i dues dels més grans, malgrat que inicialment estava planificat per a un volum inferior. L’ajornament de les obres farà que no es compleixi el termini promès a l’Ajuntament i, per tant, arribi més enllà del 2021.

tracking