Diari Més

Efectes del temporal

Torra decreta un dia de dol pels afectats dels aiguats a Catalunya

A causa de la llevantada, una persona ha mort a Arenys i cinc desapareguts a la Conca

Pla mitjà del president Torra a la seva arribada a Montblanc per reunir-se amb els alcaldes. Imatge del 23 d'octubre de 2019

Quim Torra, Conca de Barberà, morts, aiguats, alcaldes, consell comarcal, reunióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern català ha decretat per a demà un dia de dol pels efectes del temporal de pluja, que han deixat un mort i cinc desapareguts, i ha anunciat que la setmana vinent començarà a impulsar un pla per ajudar les comarques afectades.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, després de reunir-se amb diversos alcaldes afectats a la seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a Montblanc, una de les zones més afectades per les pluges torrencials d'aquesta passada nit, en la qual s'han desbordat rius, inundat carrers i tallat carreteres i vies ferroviàries.

Torra ha lamentat que el balanç de l'aiguat és «tràgic», amb un mort i cinc desapareguts, i ha anunciat que el Govern ha decretat per a demà una jornada de dol oficial, en la qual demana als ciutadans que secundin a les onze del matí un minut de silenci en solidaritat amb els afectats.

El president català ha destacat la labor dels equips d'emergència i ha assegurat que la Generalitat està «compromesa» a donar respostes de manera coordinada amb els Ajuntaments i les Diputacions per pal·liar els efectes del temporal al territori.

En aquest sentit, ha anunciat que la primera resposta arribarà dimarts que ve, a la reunió del govern català, en què començaran a coordinar i portar propostes i solucions concretes damunt de la taula per impulsar un pla d'ajuda que posteriorment acudiran a explicar a totes les comarques afectades.

Torra també ha assegurat que diumenge que ve es desplaçarà a les zones afectades pel temporal per veure l'evolució de la situació en persona.

tracking