Diari Més

Ferran Bel encapçalarà la llista de Tarragona de Junts per Catalunya al Congrés

Ho farà en el lloc de Josep Rull, condemnat a 10 anys i 6 mesos pel TS

Pla mitjà del número dos de JxCat per Tarragona a les eleccions del 10-N, Ferran Bel, en roda de premsa a Tarragona.

Ferran Bel, Junts per Catalunya, JxCatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferran Bel serà el candidat de Tarragona de Junts per Catalunya pel Congrés dels Diputats en les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. Bel substituirà a Josep Rull, ja que, un cop coneguda la sentència del Suprem que el condemna a 10 anys i 6 mesos de presó, la Junta Electoral Central (JEC) va resoldre que els presos independentistes han de ser exclosos de les llistes.

Bel, exalcalde de Tortosa, es va presentar com a segon en la candidatura de la provincia de Tarragona en les eleccions del passat 28 d’abril, però d’aquesta només van treure un diputat, Rull, que estava sent jutjat i en presó preventiva, fet que no li va permetre anar a recollir l’acta de diputat.

D’aquesta manera, Marc Vinya, que anava de segon suplent en la candidatura de Junts x Tarragona pel Congrés, passa a ser el sisè de la llista, mentre que tots els de davant han avançat una posició. Així doncs, Aurora Masip anirà de segona, Montserrat Vilella de tercera, Esther Flubacher de quarta i Jordi Marlès de cinquè.

El de la candidatura de JxC és l’únic canvi respecte als components de les llistes presentades pels mateixos partits durant la setmana passada. La gran diferència pel que fa a les candidatures dels partits respecte a les passades eleccions generals és la irrupció de la CUP, que es presenta al Congrés i al Senat per primera vegada. La JEC va publicar ahir al Boletín Oficial del Estado (BOE) les llistes definitives.

tracking