Diari Més

Política

Els sous dels alcaldes de Tarragona, Reus i Salou, els més elevats

A Pau Ricomà, Carles Pellicer i Pere Granados els segueixen els batlles de Cambrils, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa

L'alcalde de Salou, Pere Granados, durant un ple.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, durant un ple.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pau Ricomà (Tarragona), amb 71.829 euros, Carles Pellicer (Reus), amb 69.800 euros, i Pere Granados (Salou), amb 52.291,70 euros, són els tres alcaldes que perceben més diners pel seu càrrec al capdavant dels seus respectius ajuntaments. Només Granados apareixia aquest dimecres en una nota d’agències recollint dades del ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Més d’un miler d’ajuntaments de tot l’Estat no van facilitar les dades requerides, entre ells el de Tarragona. Granados té una dedicació parcial i arriba als 52.291,70 euros anuals. El segueix l’alcaldessa Camí Mendoza de Cambrils amb 51.300,06 euros; Josep Caparrós de Sant Carles de la Ràpita amb 49.760,48 euros i Meritxell Roigé de Tortosa amb 49.250,23 euros.

Les dades facilitades pel ministeri de Meritxell Batet mostren com la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, té assignada una retribució de 76.964,91 euros.

El sistema d’informació salarial dels llocs de l’administració (ISPA) del Ministeri recull les percepcions dels càrrecs electes i les assignacions a aquests llocs de treball. La finalitat és permetre una visió de conjunt del col·lectiu d’entitats locals, «impossible d’aconseguir per la mera agregació de la informació individualitzada», per l’elevat nombre d’entitats, 8.122 ajuntaments i 52 diputacions provincials i forals i consells insulars.

Respecte a la quantia de les retribucions, recorda que la competència per determinar les retribucions complementàries correspon a cada corporació local. No obstant, alguns ajuntaments no han facilitat informació sobre les quantitats percebudes pels membres de la corporació municipal el 2018, com és el cas de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. En total, són 1.158 ajuntaments els que no han facilitat les dades, entre els quals hi ha consistoris que representen ciutats de més 100.000 habitants. A banda de Tarragona, hi ha Sabadell, Leganés, Getafe, Ourense i Telde (Las Palmas).

A Catalunya, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, són els càrrecs públics amb major retribució econòmica assignada. Colau, amb una dedicació exclusiva, té assignats 99.999,90 euros, Balmón també en exclusiva 71.604,40 euros mentre que el paer en cap de Lleida, amb una dedicació completa, 70.092,82 euros.

Retribucions afegides

A les informacions publicades avui per les agències sobre els sous dels alcaldes, cal afegir-hi també aquelles retribucions que provinguin d’altres administracions. És el cas de la Diputació, on precisament els alcaldes d’Albinyana, Deltebre, Amposta, Calafell, Salou, Torredembarra, Vila-seca, Cambrils, Reus i Tarragona compaginen les seves tasques amb la de diputat i, per tant, també perceben un afegit en el seu sou.

tracking