Diari Més

Cultura

Més de 50 actes programats a la 17a Fira de Bandolers d'Alcover

La mostra es podrà visitar des de demà, dia 10, fins al 13 d’octubre

Imatge d'arxiu de la Fira de Bandolers d'Alcover en una edició anterior.

Més de 50 actes programats a la 17a Fira de Bandolers d'AlcoverCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demà, dia 10 d’octubre, arriba un moment esperat a Alcover: l’inici de la Fira de Bandolers que assoleix la seva 17a edició. I ho fa amb un programa de més de 50 actes que ens farà reviure la història local en un marc incomparable com és el nucli antic de la vila.

Morells i Voltors, els dos bàndols, ens transportaran fins als segles XVI i XVII a través de diferents escenificacions teatrals, l’eix vertebrador de la Fira. Aquesta edició, es podrà visitar fins el diumenge 13 d’octubre. Durant tots els dies, Alcover comptarà amb el mercat de productes de la terra i artesania, amb un centenar de parades.

Avui 10 octubre, es durà a terme la inauguració de la Fira amb la conferència sobre les novetats de la recerca dels Morells i Voltors a càrrec de Josep Cañabete i Alba Alonso (19h- Ca Cosme). Tot seguit, es farà la presentació de la nova cervesa Alcobeersorgida de la unió entre La Mula i La Rosita (20h- església Vella). Divendres 11 octubre, a més de La Gran taverna de la plaça Nova, un nou racó gastronòmic i teatral se suma a la Fira de Bandolers com a novetat: la Taverna de l’església Vella.

En aquest escenari, es farà la mostra i tast de les principals referències artesanes, elaborades per empreses alcoverenques. Una altra de les novetats destacades d’aquesta 17a edició és la Baixada del Bandoler, divendres de fira, que anirà en cercavila de l’església Nova fins la plaça Nova (23h). I per tancar la nit ens espera el Ball de Fira amb els AllCovers i la Banda del coche rojo (23:30h-plaça Nova). Dissabte i diumenge continuarà la programació amb actes tan tradicionals com la trobada de capgrossos i gegants.

tracking