Diari Més

Educació

Fer xarxa, una eina per a l'educació

L’Associació Papallones de Vilafortuny neix per treballar en la criança conscient i respectuosa

El grup de pares i mares impulsors de l'Associació Papallones.

Fer xarxa, una eina per a l'educacióA. PAPALLONES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dijous 26 de setembre es va presentar al Centre Cívic de Vilafortuny l’Associació Papallones, una entitat sorgida d’un grup de famílies que planteja la seva activitat al voltant del lema ‘Per una educació conscient i respectuosa’.

«Tot va sorgir arran de trobar-nos al pati de l’escola Mas Clariana, ens vam adonar que els pares i mares compartíem unes mateixes inquietuds i les ganes d’aportar el nostre granet de sorra a la comunitat», detalla Alicia Merchan, membre de Papallones. I ho volen fer, explica, treballant en pro d’una criança basada en el respecte mutu, la comunicació, l’afecte, l’autoregulació dels nens, el seu creixement i desenvolupament, encoratjant la seva autonomia i ajudant-los a formar una base sòlida d’autoestima.

A la pràctica, Papallones s’organitza al voltant de tres grans eixos. El principal, i que vol ser punt de referència, són les trobades familiars que es faran en dijous alterns al Centre Cívic de Vilafortuny. En aquestes reunions els assistents podran exposar les experiències pròpies del dia a dia de la criança i l’educació, i entre tots es buscaran les tècniques i eines per tal de gestionar les dificultats que vagin sorgint, sempre amb la mirada posada en l’educació conscient i respectuosa amb l’infant. «Volem que sigui un espai on la gent s’hi pugui sentir a gust, que pugui explicar el que vulgui en un entorn respectuós, i que l’ajudarà a trobar eines», explica l’Alicia. En aquestes trobades es tractaran temes com ara la importància de l’autoconeixement per acompanyar els fills i filles, o com viure el Nadal amb els infants sense acabar estressats.

D’altra banda, una vegada al mes l’Espai famílies comptarà amb un professional que impartirà una xerrada. Així per exemple el 24 d’octubre la professora de música de Secundària, màster en Pedagogia sistèmica i professora de ioga Cristina Duran impartirà la xerrada-taller Què fem amb les emocions? Les nostres i les dels nostres fills i filles! El 7 de novembre, serà la biòloga i terapeuta emocional Marina Castells Quero qui oferirà la xerrada Acompañamiento emocional en la separación de los padres.

Una alta part de l’activitat de Papallones se centrarà en la formació, i finalment el tercer àmbit de treball serà l’assetjament escolar, tant en l’àmbit de la prevenció com de l’ajuda i el suport a les persones que l’estiguin patint.

Papallones és una associació, i per tant les persones que en vulguin formar part poden fer-se sòcies, tot i que no és obligatori ser soci per participar en les seves activitats.

Des de l’entitat es mostren oberts a que hi vagin totes les persones interessades en l’educació, els pares i mares, sols o amb els seus fills, educadors, etc. Una altra qüestió important, assenyalen des de Papallones, és la seva voluntat de comprometre’s i donar suport a la comunitat educativa proposant i organitzant activitats que promoguin aquests mateixos objectius.

tracking