Diari Més

Política

Salou aprova limitar els espais on fer manifestacions tot i l'oposició d'ERC

L’alcalde Pere Granados ha matisat que «la moció no fa al·lusió a cap grup, tendència ni ideologia»

Imatge del ple de Salou d'aquest dimecres.

ple SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plenari de l'Ajuntament de Salou ha aprovat per majoria la moció queinsta el Congrés a modificar la Llei orgànica 9/1983 sobre el dret a reunió i manifestació en espais públics de manera que els ajuntaments «en última instància, puguin modificar l’itinerari i lloc on poder exercir el dret a manifestació».La moció ha obtingut 17 vots a favor de tots els grups polítics signants i 4 vots en contra, d’ERC.

L'alcalde Pere Granados ha matisat que la moció «no fa al·lusió a cap grup, tendència ni ideologia» i ha afegitque és millor que «sigui el propi municipi, i no des d’un despatx de Madrid, Barcelona o València, qui pugui decidir sobre la realitat municipal».

Granados ha assegurat que en ningún moment es vol regular el dretde manifestació sinó que «d’acord amb els criteris tècnics dels municipis, siguin ells mateixos els que puguin modificar el recorregut per raó d’interès general».

Durant el ple, un grup de persones que portava banderes catalanes ha mostrat cartells reclamant la «Llibertat d'expressió i manifestació». Des d'ERC del Camp de Tarragona consideren que la moció conjunta deSumem, PP, Cs i PSCvulnera els drets fonamentals.

Altres propostes aprovades

Al plenari també s'ha aprovat lamodificació puntual del POUM referent a l’ordenació del solar situat entre els carrers València, Jaume Nualart i Ponent, número 24 de Salou, on es rehabilitarà un edifici que acollirà un hotel. A més dela nova ordenació de l’àmbit de l’Hotel Cala Vinya.

tracking