Diari Més

Infraestructures

La nova estació de Salou-PortAventura comptarà amb un edifici per viatgers i un pàrquing

S'invertiran més de 15,3 milions d'euros en les noves instal·lacions que acolliran els viatgers de Salou i del parc temàtic

Imatge del baixador de Port Aventura.

L'estació de tren de Salou-PortAventura millorarà la seva accessibilitat i tindrà pàrquingWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova estació deSalou-PortAventura tindrà un edifici per viatgers, dues plataformes i un pàrquing amb capacitat per a 200 vehicles. Adif ha avançat la tramitació administrativa de l'estació que acollirà els usuaris del parc temàtic i la capital de la Costa Daurada, la qual perdrà la seva estació del nucli municipal. La inversió estimada ascendeix a més de 15,3 milions d'euros amb un termini d'execució de 24 mesos.

A la publicació de l'anunci oficial s'estableixen 25.154 metres quadrats d'expropiacions i 4.726 metres quadrats per ocupacions temporals. El projecte és fruit del conveni per a integració de sòls ferroviaris a Salou i la construcció de la nova estació, firmat pel Ministeri de Foment, Adif i l'Ajuntament de Salou.

Amb l'entrada en funcionament de la variant Vandellós-Tarragona, l'estació de Salou deixarà de funcionar i els seus usuaris hauran de dirigir-se fins al baixador de PortAventura, que passarà a tenir la denominació Salou-PortAventura. L'alcalde Pere Granados després d'una reunió que ha tingut amb directius d’Adif Alta Velocitat i d’INECO s'ha mostrat «satisfet» per l’anunci de l’entrada en funcionament del Corredor a finals d’any.

Fins que entri en funcionament la nova estació, Adif instal·larà un edifici provisional format per mòduls prefabricats i es crearà una nou accés que comptarà amb una escala i una rampa.

El projecte bàsic contempla la construcció d'un nou edifici per passatgers, la remodelació de la plataforma actual i la construcció d'una nova. La futura estació tindrà un pàrquing amb capacitat per a 200 vehicles i es milloraran els seus accessos.La inversió estimada serà de més de 15,3 milions d'euros amb un termini d'execució de 24 mesos.

De forma paral·lela, es tenen en compte diverses actuacions per a adequar les actuals instal·lacions a les futures necessitats d’explotació i l’execució dels topalls a les vies existents per a convertir-la en estació terminal. En aquest sentit, l’Ajuntament ha rebut el compromís que hi haurà 28 serveis ferroviaris al dia amb Barcelona mitjançant la nova línia R17.

tracking