Diari Més

Solidaritat

Els cambrilencs es tallen els pèls per les malalties neurodegeneratives

El passeig marítim s'ha convertit en un saló de bellesa en la quarta edició d’una activitat que incloïa sortejos, gastronomia i música

El passeig marítim es va omplir d'activitat perruquera.

Els cambrilencs es tallen els pèls per les malalties neurodegenerativesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Matí de tallar-se els cabells aquest diumenge al passeig marítim de Cambrils. En el marc de la iniciativaDeixa’t prendre el pèl, vuitanta professionals de perruqueria, barberia i estètica van col·laborar amb l’associació Enfermedades Neurodegenerativas por Acumulación Cerebral de Hierro (ENACH). Aquests tallaven els cabells a canvi d’un donatiu a aquesta entitat i a la investigació d’aquest tipus de malalties, però també hi havia l’opció de fer donatius, així com comprar articles de merxandatge.

L’esdeveniment també volia ser un aparador per donar a conèixer l’ofici de la barberia i el món de l’estilisme.

Només hi ha diagnosticats uns 65 casos d’aquestes malalties a tot l’Estat espanyol, dels quals dos són bessones, i de Cambrils. Aquestes són un grup de trastorns neurològics «rars» i genètics que es caracteritzen per l’acumulació anormal de ferro en els ganglis basals. Els ganglis basals són una col·lecció d’estructures profundes dins de la base del cervell que ajuden a regular els moviments. Tots els éssers humans tenen ferro en aquesta àrea, però les persones amb ENACH en tenen més quantitat.

tracking