Diari Més

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territori

En molts casos, la pluja ha obligat a traslladar els esdeveniments en recintes coberts

Ofrena floral a reus a la plaça Baluart.

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territoriAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les poblacions de demarcació de Tarragona han programat diversos actes en motiu de la Diada de Tarragona. Alguns d'ells es van programar pel vespre de dimarts. La pluja ha obligat a traslladar actes en recintes coberts.

En el cas de la capital del Baix Camp, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, han presidit els actes institucionals al Teatre Bartrina. L’acte central, que ha comptat amb la presència d'altres regidors del consistori i una notable assistència de públic, ha estat la lectura de la Glossa de la Diada, a càrrec de Tània Verge Mestre, doctora en Ciència Política i activista feminista.L'acte ha acabat amb el cant d'Els Segadors, interpretat pel Cor Mestral i el públic assistent.

A la plaça del Baluard s’han fet les ofrenes de les diferents entitats de la ciutat amenitzades pel trio Zizigla i els Xiquets de Reus han pogut aixecar un pilar.

A Cambrils, l'acte es va fer dimarts al vespre i va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. L’acte es va celebrar a l'Ajuntament amb l'actuació de la Coral Verge del Camí i els Xiquets de Cambrils.

L’acte de celebració de laDiada a Salou ha tingut amb molta participació i expectació, malgrat la pluja que ha caigut.Els parlaments institucionals han tingut lloc a laTorre Vella i on ha actuat elGrup de Grallers La Tarota i elBall de Bastons.Després dels parlaments, autoritats, regidors, membres dels cossos de seguretat, representants d’entitats culturals, cíviques, educatives i esportives, hereu, pubilles, veïns s’han dirigit a la plaça de l’Onze de Setembre de Salou, on s’ha realitzat l’ofrena floral, sota la pluja, al monument deRafael Casanova.

Calafell, per la seva banda, va acollir una ofrena floral ahir al vespre a la plaça dels Països Catalans. L'acte es fa per homenatjar als Presidents de la Generalitat, dedicat als presidents Macià, Companys i Irla. Un concert de clàssics internacionals de tots els temps traduïts al català va posar la nota musical a l’acte, que va acabar amb el Cant dels Segadors.

La pluja i el mal temps d'aquest matí ha obligat a modificar lleugerament el format de l'acte institucional al Creixell. L'acte ha començat sota la pluja amb l'hissada de la senyera per part de la Policia Local que estava acompanyada pel cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra. Seguidament, l'alcalde Jordi Llopart ha fet un breu parlament amb motiu de la Diada Nacional i s'ha continuat amb l'ofrena floral al Monument de la plaça Lluís Companys. Seguidament al Jutjat de Pau, els partits polítics locals i les associacions, entitats i col·lectius creixellencs han fet també les respectives ofrenes. L'acte s'ha tancat també sota la pluja amb el Cant dels Segadors per part dels assistents.

La plaça del Blat de Valls va acollir ahir la celebració de la Diada presidida per l'alcaldessa Dolors Farre Cuadras, acompanyada de les regidores i regidors de la corporació municipal. El cant dels Segadors, a càrrec deSuiteCor, va obrir l'acte, que va continuar amb la diada castellera interrompuda per la pluja.

A Amposta, lapluja no ha impedit que s’hagi celebrat l’acte institucional de l’11 de setembre amb la hissada de la bandera al Pont Penjant.

La presidenta de la Diputació va presidir l'acte a Cambrils acompanyada de l'alcaldessa, Camí Mendoza.

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territoriAjuntament Cambrils

Acte de la Diada a Calafell.

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territoriAjuntament Calafell

Acte de la Diada a Creixell.

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territoriAjuntament Creixell

Acte de la Diada ahir al vespre a Valls.

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territoriAjuntament Valls / Pere Toda

Acte al Pont Penjant d'Amposta.

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territoriAjuntament Amposta

Ofrena floral a Salou.

Els actes de la Diada s'estenen arreu del territoriAjuntament Salou

tracking