Diari Més

Meteorologia

S'activa l'alerta del pla Ventcat per fort vent fins dimecres al migdia

Poden donar-se cops de vent de més de 90 km/h, sobretot al front marítim

Imatge d'una mànega indicativa de vent.

Els Bombers reben 14 avisos pel vent al territoriACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha activat en alerta el pla Ventcat ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen fort vent a partir d’aquesta nit i matinada i fins demà al migdia, especialment a tota la façana litoral.

Segons l’SMC, poden donar-se cops de vent de més de 90 km/h de component nord i est sobretot la propera matinada i fins demà al migdia pràcticament a tot Catalunya a cotes altes i sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i sud de Girona, amb més probabilitat al front marítim.

Degut a l’elevada mobilitat demà durant els actes de la Diada de Catalunya, es demana especial prudència en els desplaçaments del matí i també en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals.

A nivell preventiu, i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

L’episodi de fort vent anirà acompanyat de fort onatge de component nord-est (gregal). Per aquest motiu és especialment important evitar els accessos al front marítim i respectar el tancament d’accessos.

tracking