Diari Més

Policial

Detinguts 20 lladres per robar a 32 botigues de telèfons, entre elles Tarragona i Reus

En algunes botigues robaven en menys d'un minut

Imatge d'alguns dels dispositius robats.

Detinguts 20 lladres per robar a 32 botigues de telèfons, entre elles Tarragona i ReusPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut vint actius allunatgers que havien desvalisat 32 botigues a diverses províncies espanyoles, en algunes utilitzant menys d'un minut, per emportar-se mòbils que després enviaven a Romania, el seu país d'origen, un mètode amb el qual havien aconseguit un botí d'uns 700.000 euros.

Segons ha informat aquest diumenge la Direcció General de la Policia, els robatoris havien estat perpetrats a les localitats valencianes de Sagunt, Alzira, Torrente, Ontinyent i Gandia, a més de la capital; a les alacantines d'Elda, Elx, Santa Pola, i també a Vila-real (Castelló).

Van actuar també a Albacete, Reus (Baix Camp), Cartagena (Múrcia), Tarragona, Pamplona, Miranda d'Ebro (Burgos), Calataiud (Saragossa), Burgos, Sevilla, Terol, Múrcia, Sabiñánigo (Osca) i Mollerussa (Pla d'Urgell).

Es tractava d'un grup especialitzat i molt actiu que destacava per la seva rapidesa, ja que els seus integrants cometien els assalts en tan sols 50 segons, i per la seva itinerància: van arribar a recórrer més de mil quilòmetres en una sola nit per cometre un robatori.

Els ara detinguts rotaven contínuament, anant i tornant de Romania cada poc temps. Finalment han estat arrestats a Espanya (11), Romania (4), França (3), Itàlia (1) i Suècia (1).

El valor total dels telèfons robats arribaria a un valor de 700.000 euros, i la majoria eren enviats a Romania a través d'empreses de paqueteria.

La investigació va començar el 2017 arran d'un robatori en una botiga d'Albacete mitjançant el mètode de l'allunatge i en què van sostreure telèfons valorats en 23.000 euros, ha precisat la Policia.

L'objectiu de l'organització eren botigues de telefonia mòbil que assaltaven a altes hores de la matinada, utilitzant sempre un o dos vehicles prèviament sostrets, i que encastaven a la porta o aparador de l'establiment per poder accedir a l'interior.

A més, utilitzaven una maça per trencar el pany de la porta d'entrada al magatzem de l'establiment i sostreure també els telèfons emmagatzemats.

Els investigadors van descobrir com actuaven i van constatar que els seus membres rotaven contínuament, abandonant Espanya quan havien comès diversos robatoris.

Van identificar diversos d'ells i el mes de juny passat van arrestar onze persones, quatre d'elles, inclòs el capitost, quan es disposaven a fugir d'Espanya a través de La Jonquera.

Un altre dels detinguts va ser arrestat a l'aeroport de València quan es disposava a agafar un vol a Romania.

En una segona fase de la investigació es van emetre diverses Ordres Europees de Detenció i Entrega per als membres de l'organització que estaven fora d'Espanya, i així es va aconseguir detenir nou persones a França, Itàlia, Suècia i Romania.

L'operació s'ha saldat amb la detenció de 20 persones, de les quals onze són a la presó, si bé la investigació continua oberta per identificar d'altres implicats.

Els arrestats són ciutadans d'origen romanès, el més jove de 20 anys i algun arriba als 46. Diversos d'ells compten amb antecedents policials, han precisat a Efe fonts de la investigació.

Els agents han recuperat un vehicle d'alta gamma valorat en 80.000 euros i una maleta amb 116 telèfons d'alta gamma que un dels implicats anava a enviar a Romania a través d'una empresa de paqueteria.

tracking