Diari Més
Camí Mendoza

Alcaldessa de Cambrils

Política

«És imprescindible el compromís de les entitats en la nostra Festa Major»

L’alcaldessa de Cambrils afronta el seu mandat amb «amb més il·lusió que mai i la força que m’ha transmès el resultat d’ERC» a les darreres eleccions

Cami Mendoza en el seu despatx a l'Ajuntament de Cambrils.

Cami Mendoza, alcaldessa CambrilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils està vivint aquests dies la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, omplint de festa i tradició els seus carrers. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ens apropa l’esperit de la festa.

—Com es presenten els dies centrals l’edició d’aquest any?

—Es presenten plens d’actes i esperem que sigui molt participatiu per part dels cambrilencs i cambrilenques i de tots aquells que vulguin visitar-nos. És una festa ja molt consolidada que any rere any mostrem la nostra tradició i la nostra cultura.

—La Nit del Foc, la Diada Castellera, els concerts... què destacaria de l’ampli ventall d’actes programats?

—L’acte central és el dia 8 de setembre, és el dia de la Mare de Déu del Camí. És quan es fa la celebració pròpia amb el seguici popular i amb la celebració d’una missa solemne. La tarda estarà plena d’activitats de les entitats festives del municipi com el Ball Parlat de Vileros i Mariners que es consolidarà aquest segon any. També hi haurà la jornada castellera i la bastonera. També m’agrada destacar el dia 10 de setembre, el dia que fem l’acte institucional de La Diada Nacional al nostre municipi. Aquest any la convidada és la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. Al vespre, al Parc del Pinaret, tindrem també quatre grups, dos dels quals cambrilencs, de plena actualitat. El dia 10 tampoc es queda curt.

—Aquest és el segon any del Ball Parlat de Vileros i Mariners que va estrenar-se l’any passat, què significa pel municipi la recuperació d’aquest ball tradicional?

—Cambrils no ha perdut mai aquesta essència de Vilers i Mariners, ho sabem els que hem nascut al municipi, ara ho apropem als que no coneixen tant aquesta diferència de costum entre vilers i mariners. És un apunt simpàtic, satíric que ha encaixat molt bé entre la població. Aquest segon any segurament es consolidarà. Ha estat molt ben rebut per la ciutadania en general.

— Quina és la col·laboració entre les entitats i l’ajuntament?

—Jo crec que és el valor més gran que tenim a Cambrils en aquesta Festa Major. Estem molt satisfets de la gran implicació de les entitats a l’hora de participar en les festes. Cada any tenim sorpreses i ens proposen nous actes, com el que parlàvem dels Vilers i Mariners però també fa uns anys, la pujada de la Galera que ara ja està consolidada o els balls de Festa Major. Sense les entitats la Festa Major perdria sentit. És imprescindible el compromís que tenen les entitats amb la Festa Major. També de l’Ajuntament donar el suport a les entitats per poder desenvolupar les activitats que se’ns proposen.

—Fa uns dies tenia lloc el segon aniversari dels atemptats. El seu municipi intenta transformar aquest dolor en espais per promoure convivència, ens pot detallar com s’està realitzant en accions concretes?

—Hem realitzat intervenció comunitària en tres barris concrets del municipi que, a priori, tenen més diversitat d’orígens i per tant, a vegades, hi ha conflictes habituals, no greus. Ho fem per prevenir. Es va apostar per fer aquestes intervencions comunitàries amb professionals que saben com fer-ho. A les escoles també donem suport si hi ha algun tema relacionat amb la convivència ajudant i donant tot el material necessari.

—Pel que fa a infraestructures i mobilitat, Cambrils esdevindrà pròximament un punt de referència tant pel que fa al tren tramvia de Costa (essent punt de partida i final del recorregut) i acollint una estació del corredor del Mediterrani, quina transformació implica pel municipi?

—Cambrils aposta pel transport públic, necessitem estar comunicats i necessitem estar comunicats amb Salou i tot el territori. El tren-tram el veiem amb bons ulls però reivindiquem que a banda d’eliminar la barrera arquitectònica que implica la via actual, cal una comunicació que estigui integrada completament en la trama urbana. Pel que fa a l’estació del Corredor del Mediterrani considerem que ha de ser un punt important de comunicació no només per tal que els cambrilencs es puguin desplaçar però també una infraestructura que doni un servei ampli per a tot el territori.

—Pocs mesos després d’estrenar mandat, com enfoca els propers quatre anys?

—L’afronto amb més il·lusió que mai i amb la força que m’ha transmès el resultat que vam treure ERC. Amb l’experiència dels quatre anys que et dóna un bagatge, podrem desencallar temes i donar un impuls important tant pel que fa al turisme però també buscant altres solucions d’activitat econòmica, i poder resoldre el dia a dia de les persones, poder donar serveis bàsics amb la màxima qualitat possible.

—I per acabar, com convidaria a la gent a visitar Cambrils durant aquests dies de Festa Major?

—Molta gent ens coneix pel turisme de sol i platja però també som un municipi que tenim un barri antic i les festes són una oportunitat de conèixer aquesta part de Cambrils. Convidem als cambrilencs a participar d’aquests actes però també a tothom de fora del municipi, a conèixer tot el que hem programat.

tracking