Diari Més

La Conca de Barberà a cop de pinzell

El Museu Comarcal, situat a Montblanc, exposa pintures de Palau Ferré i Iago Pericot

'Noia amb colom' i 'Noia amb flauta', de Palau Ferré.

La Conca de Barberà a cop de pinzellMCCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest passat dissabte, 31 d’agost, es va inaugurar al Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) de Montblanc un nou espai dedicat al pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). Així, des d’ara, i a les portes del centenari del naixement de Palau Ferré, es poden contemplar a la Sala d’Art del museu cinc peces de l’artista. Entre les obres exposades hi ha dues pintures cedides per la família del pintor. Es tracta de ‘Noia amb colom’ i ‘Noia amb flauta’. Aquests dos treballs són els que més agradaven a la montblanquina Maria del Carme Palau Ferré, germana de l’artista, i per això s’ha volgut que fossin els primers del pintor que s’exposessin al Museu Comarcal de la Conca de Barberà. Junt amb aquests, també es poden veure les pintures ‘Dona amb flors’, ‘Figures’ i ‘Dona amb brau (rapte d’Europa)’, que són propietat de l’Ajuntament de Montblanc.

La directora del MCCB, Maria Serra Orpinell, explica que s’ha arribat a un acord amb la família de Palau Ferré per tal que les dues obres cedides es vagin renovant cada dos anys. El fet que, fins ara no s’hagués exposat el seu treball al museu, detalla la directora, respon a la circumstància que a Montblanc ja hi ha la Casa Museu Palau Ferré, on s’hi mostra una selecció de l’obra de l’artista. Però en renovar la Sala d’Art al Museu Comarcal, es va considerar important poder exposar també allà part del treball del pintor montblanquí.

Amb aquest espai, detallen des del museu, es referma l’aposta per l’art contemporani i la producció artística de la comarca com un dels àmbits d’estudi, preservació i difusió.

En aquest mateix àmbit de treball, el diumenge 1 de setembre es va inaugurar, també al MCCB, una exposició dedicada a la pintura de Iago Pericot (El Masnou, 1929-Badalona, 2018), qui va ser escenògraf, figurinista, director de teatre i pedagog. En aquest cas la mostra és temporal, i es podrà visitar fins al 10 de setembre, en dos espais, la planta baixa del museu i a la Sala París (Plaça Major de Montblanc).

«Tot i ser fill del Masnou, Pericot tenia arrels a Barberà de la Conca, i hi va passar moltes temporades. Per això vam considerar idoni fer-li un homenatge», explica Maria Serra. D’altra banda, i com a complement a la mostra, el dia 10 de setembre a les 19h es projectarà el documental Iago Pericot. La conquesta de la innocència. L’acte serà presentat pel director del documental, Albert Folk, i en acabar la projecció tindrà lloc un col·loqui moderat pel mateix Albert Folk.

L’exposició de Iago Pericot a la Sala París, situada a la plaça Major de Montblanc, es pot visitar fins al 5 de setembre de 19 a 21h, i del 6 al 10 de setembre, de 12 a 14h i de 19 a 21h. El treball exposat al Museu Comarcal, igual que l’obra de Palau Ferré, es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 19h, i els diumenges i festius de 10 a 14h.

tracking