Diari Més

Medi Ambient

Recuperen diversos gossos en mal estat en una finca del Pont d'Armentera

El propietari no tenia llicència i tenia els animals desnodrits i amb unes condicions higièniques pèssimes

Imatge d'un dels animals en mal estat.

Recuperen diversos gossos en mal estat en una finca del Pont d'ArmenteraSEPRONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SEPRONA de la Guàrdia Civil ha recuperat diversos gossos amb símptomes de desnutrició i en condicions higièniques pèssimes en una finca rústica del Pont d'Armentera (Alt Camp). El propietari del terreny l'utilitzava com a gossera sense tenir cap tipus d'autorització.

Els agents van iniciar una operació el passat 27 de juliol en tenir coneixement del mal estat dels animals. Les instal·lacions al municipi del Alt Camp tenien unes males condicions higièniques-sanitàries. Els animals presentaven símptomes de desnutrició i possibles malalties com la sarna o caquexia.

En arribar al lloc, alguns dels animals estaven solts pel terreny que no comptava cap tipus de tancat. Durant el registre, els agents van observar com els cans no tenien aigua i aliments per sobreviure.

Un cop vistos pels veterinaris, aquests van corroborar el mal estat dels animals i el SEPRONA va procedir al seu decomís. Els agents van traslladar-los fins a laSocietatProtectora d'Animalsde Catalunya (SPAC)a la localitat de Torredembarra, per rebre assistència i cures veterinàries.

Després de realitzar la comprovació dels xips dels animals, van veure que un dels exemplars estava valorat en uns 3.000 euros i havia estat robat anys enrere a Astorga (Lleó).

El SEPRONA ha imputat a C.V.A com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal i van iniciar un expedient sancionador per infringir la legislacióvigent en matèria de sanitat animal i l'aprehensió d'11 cànids.

La investigació continua oberta en observar-se irregularitats en els passaports de procedència dels animals que fan pressuposar un possible origen il·lícit.

tracking