Diari Més

Successos

Segon rescat en helicòpter aquest estiu per saltar al Niu de l'Àliga

Els bombers van haver d’evacuar ahir un jove de 18 anys que s’havia dislocat l’esquena després de llançar-se a la cascada

Imatge d'arxiu de Bombers i SEM durant un rescat al Niu de l'Àliga.

Niu de l'Àliga, AlcoverBombers d'Alcover

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers van haver d’assistir ahir a un nou rescat d’una persona que havia pres mal després de caure o saltar a una important alçada al gorg del riu Glorieta conegut com el Niu de l’Àliga d’Alcover. És el segon rescat que es produeix enguany en un indret molt concorregut que, pràcticament cada any, registra algun accident per relliscades, caigudes o per realitzar el salt imprudent a l’aigua des d’una roca situada a més de deu metres d’alçada del gorg.

El cas d’ahir fou el d’un jove, de 18 anys, que va haver de ser rescatat en l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat després de de resultar ferit al Niu de l’Àliga. El jove s’havia dislocat l’esquena després de llençar-se a la cascada del Niu de l’Àliga, segons van informar fonts dels Bombers. L’avís es produïa cap a les 11.44 hores i s’hi van haver de desplaçar una dotació terrestre i l’helicòpter de Bombers, ja que l’ambulància delSistema d’Emergències Mèdiques (SEM)no podia accedir-hi.

Els Bombers van traslladar el ferit fins a l’ambulància del SEM i aquesta el va portar fins a l’Hospital Pius de Valls amb pronòstic menys greu.

El passat mes de juliol, concretament el diumenge dia 7, també un helicòpter de Bombers va haver d’evacuar una altra persona que s’havia precipitat des d’una alçada de 15 metres al Niu de l’Àliga mentre, segons informaven, practicava barranquisme. La persona evacuada presentava símptomes d’hipotèrmia i un fort dolor d’esquena a causa de la caiguda.

L’estiu de 2017, l’helicòpter de Bombers va haver d’evacuar fins a dues persones que havien patit relliscades quan transitaven pel conegut paratge i una tercera també va haver de ser traslladada a l’hospital en ambulància després de caure des d’una alçada de dos metres. L’agost de 2016 un home de 34 anys va haver de ser evacuat també en helicòpter després de patir un accident al mateix indret. L’home presentava una possible fractura de turmell després de saltar 10 metres a un gorg. Va ser traslladat amb helicòpter a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

tracking