Diari Més

Societat

Salou commemora al monarca Jaume I amb una nova edició del Mercat Medieval

Del 5 al 8 de setembre, els carrers del nucli antic i la plaça Bonet acolliran diversos actes

El joc consisteix a encistellar una pilota de cuir.

Salou clou la Festa del rei Jaume I amb el II Torneig de 'Horseball' a la LlargaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXIV Festa del Rei Jaume I se celebrarà del 5 al 8 de setembre als carrers del nucli antic i la plaça Bonet de Salou. La cita commemora la sortida del monarca des de la capital de la costa Daurada cap a la conquesta de Mallorca.

La celebració començarà amb un acte previ el 4 de setembre amb laconferència Jaume I: objectiu Mallorca. Imatges del passat medieval, reflexos al present de Saloua la Biblioteca Municipal, que anirà a càrrec d’Esther Lozano López, doctora en Història de l’Art.

Dijous s'inaugurarà el Mercat Medieval que obrirà de les 10.30 hores fins a les 23 hores del diumenge. Els carrers del nucli antic s’ompliran de paradetes de venda de productes artesans. La plaça del costat del Mercat Municipal acollirà un campament medieval en motiu de la festa.

La plaça Bonet, per la seva banda, serà l'escenari de tallers, demostracions d’oficis i hi haurà una zona gastronòmica. L'espai infantil se situarà als jardins de la Biblioteca Pública Municipal amb activitats gratuïtes per als més petits.

Durant els quatre dies de festa, també se celebrarà la popularRegata Rei en Jaume organitzada pel Club Nàutic Salou.

El 7 de setembre tindrà lloc el seguici que sortirà a les 19 hores des de la plaça del Teatre Auditori de Salou (TAS) continuarà per la Via Roma, el carrer Barcelona, la Via Aurèlia i acabarà a la Torre Vella. A les 20 hores, seguirà perla Via Aurèlia, Via Roma, carrer Barcelona, l’Espigó del Moll i la platja de Llevant. En aquesta última, hi haurà un espectacle de foc a partir de les 21 hores.

Finalment, el diumenge, a les 19 hores, tindrà lloc el III Torneig Horseball Jaume I a la platja de Llevant.

tracking