Diari Més

Comerç

L'Ajuntament de Salou engega una campanya d'inspecció de comerços

Els inspectors realitzaran una ronda de visites als establiments per comprovar si compleixen el Codi de Consum de Catalunya

El carrer Saragossa de Salou, amb diversos comerços.

L'Ajuntament de Salou engega una campanya d'inspecció de comerçosAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou realitzarà inspeccions als comerços del municipi properament. Amb col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, inspectors de l’Agència Catalana de Consum i també de la Direcció General de Comerç faran les visites als establiments de la ciutat amb l’objectiu de revisar el compliment de les obligacions derivades de la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de Consum de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta acció, segons explica el regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Márquez, és «vetllar perquè el sector econòmic i comercial de Salou gaudeixi de bona salut».

Amb aquesta campanya doncs, l’Ajuntament de Salou revisarà els diversos establiments els quals hauran de demostrar que respecten les condicions que determina el marc normatiu del Codi de Consum. Una normativa que, tal com reflecteix, serveix per «garantir la protecció dels drets dels consumidors i les condicions de lleialtat i transparència al mercat».

L’incompliment del règim legal podria constituir, segons explica l’Ajuntament, una infracció administrativa en matèria de consum estipulada a la mateixa llei. Algunes de les principals obligacions que hauran de demostrar complir els establiments comercials de Salou, els quals sumen un total de 1.234 segons els registres de l’Ajuntament, són que les mercaderies i els productes dels comerços exhibeixen el seu preu de venda, tant a l’aparador com a l’interior dels establiments. El preu ha d’indicar l’import total i en els productes a doll o mesurables també s’ha d’indicar per unitat de mesura (quilo, litre, metre, etc.).

D’altra banda, els comerciants han de lliurar una factura, tiquet de caixa o un justificant de la transacció realitzada. En el tiquet o factura s’ha d’indicar l’import total i s’han de desglossar els diversos conceptes que inclou, com ara els impostos, les comissions, les despeses addicionals i altres conceptes similars.

Pel que fa als venedors, aquests han de respondre de la conformitat dels productes durant 2 anys a partir de la data del lliurament i disposar de fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia a disposició dels consumidors.

A més a més, els consumidors tenen dret a rebre en català la informació de l’establiment, com les invitacions a comprar, la documentació contractual, els contractes d’adhesió, els pressupostos, els resguards de dipòsit, les factures o els altres documents comercials.

Per últim, el Codi de Consum també estableix que queda prohibit el lliurament gratuït als consumidors de bosses de plàstic.

Márquez declara que «des de l’Ajuntament, la nostra missió és satisfer les demandes del consumidor» i que treballaran «per donar-li suport». El regidor de Dinamització Econòmica també afirma que col·laboraran amb la Generalitat «en totes aquelles qüestions que estiguin al nostre abast per tal que es compleixin les normes». D’aquesta manera, el que es pretén amb la campanya és crear «un teixit comercial de qualitat que transmeti confiança».

tracking