Diari Més

Mediambient

Munten un taller per mostrar l'estat dels peixos del riu Siurana

La Plataforma pel Siurana organitza per primer cop una activitat divulgativa adreçada a nens per fer palesa la situació que viu la conca

Imatge de nens participant en el taller organitzat per la Plataforma pel Siurana asseguts en una petita passarel·la en un tram del riu a Poboleda.

fauna, taller, taula, Riudecanyes, Gepec, Poboleda, peixos, Plataforma Riu SiuranaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma pel Riu Siurana ha muntat aquest dimarts al matí un taller didàctic per deixar en evidència en quin estat viuen els peixos del riu. Prop d'una trentena de persones, majoritàriament nens, han pogut observar de ben a prop des de barbs a madrilles, espècies que abunden en aquest tram de riu. «Ens ha costat trobar-ne perquè hi ha poca aigua i en molt mal estat», ha afirmat Arnau Vall, membre de la plataforma. És el primer cop que l’entitat, que batalla contra la «situació d’injustícia» del transvasament a Riudecanyes, aparca les accions de protestes i opta per una activitat lúdica i divulgativa, si bé amb el mateix esperit reivindicatiu de deixar palesa la situació que viu la conca. La plataforma està expectant de la Taula del Siurana-Riudecanyes prevista pel 18 de setembre.

«Al riu hi baixa poca aigua, però encara hi queda vida». Amb aquesta premissa ha girat aquest taller enfocat sobretot a nens per conscienciar-los de la importància de l’aigua i del riu, i de la diversitat de peixos, malgrat la problemàtica de l’entorn. L’activitat, que ha durat una hora i escaig, ha reunit prop d’una trentena de persones, sobretot infants, a Poboleda (Priorat), prop del Molí dels Frares. S’ha escollit aquest tram perquè disposa d’una passarel·la per veure còmodament la fauna i, bàsicament, hi ha suficient aigua per trobar-hi peixos. «Però ha estat complicat ja que l’aigua està molt negra, gairebé putrefacta, i això que és dels millors punts, ja que molts trams són absolutament secs, amb pedres», exposa Vall.

El taller ha estat organitzat per l’Ajuntament de Poboleda, amb la participació de la plataforma i Gepec. No descarten fer més activitats d’aquest estil, que combinin el caràcter lúdic, informatiu i reivindicatiu.

tracking