Diari Més

Seguretat

Instal·laran càmeres de vigilància al centre de Valls

El carrer de la Cort serà la primera zona que en tindrà abans de finals d’any, a petició de veïns i comerciants

Pla general del carrer de la Cort de Valls.

càmeres, Valls, Enric Garcia, seguretat, videovigilància, Policia LocalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Valls instal·larà càmeres de vigilància al centre de la ciutat. En concret, les càmeres es col·locaran al llarg del carrer de la Cort i plaça del Blat, donant cobertura també a alguns carrers adjacents. Serà la primera zona controlada per càmeres a la capital de l’Alt Camp, fruit de la demanda dels propis veïns i de l’associació de comerciants de la zona. L’objectiu del consistori és instal·lar-se a més punts de la ciutat. La videovigilància és un projecte que s’arrossegava de l’anterior mandat, però no ha estat fins enguany que s’ha disposat finalment de la partida pressupostària -d’uns 40.000 euros. A finals de mes s’enllestirà el plec de condicions del projecte per treure’l a concurs.

«No respon a cap onada de successos, però decidim col·locar càmeres no sols per seguretat sinó també per prevenció i per combatre l’incivisme», explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia. Malgrat que s’hagi renovat tota la il·luminació d’aquest cèntric carrer que uneix les places del Pati i del Blat, veïns i botiguers van traslladar a l’Ajuntament la seva inquietud de tenir major sensació de seguretat. Davant el quòrum, el projecte ha tirat endavant.

«Preferim cobrir ben cobert un sol carrer i els adjacents que hi desemboquin, que no pas voler abastir més àrea i no arribar-hi bé», afegeix el regidor. Amb tot, després de la primera experiència al carrer de la Cort, el consistori ja té en ment estendre el sistema de videovigilància a altres punts de la ciutat, tant del centre històric -especialment l’entorn del carrer de Sant Antoni- com de zones noves -com la Vallvera. «Volem cobrir cada any una zona», assegura Garcia.

tracking