Diari Més

Meteorologia

Canvi de temps: arriben tempestes i una baixada de temperatures a Tarragona

Una depressió aïllada en nivells alts (DANA) ha activat un avís taronja o groc a 38 províncies per fortes pluges i ruixats a tota la Península

La DANA ha posat a 38 províncies en alerta, entre elles Tarragona, per fortes pluges i tempestes.

Canvi de temps: arriben tempestes i una baixada de temperatura a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas d'una depressió aïllada en nivells alts (DANA)ha posat aquest dilluns a 38 províncies en avís taronja o groc per fortes pluges i ruixats a pràcticament tota la Península, especialment en el nord, altiplà i Andalusia, sent més intenses en les pròximes hores en el sud-est i Balears. A partir de demà, també s'esperen tempestes i una baixada de temperatures a la província de Tarragona.

LaDANAva entrar el diumenge des de l'oest atlàntic i es troba en el sud de Portugal, i conforme passin les hores anirà recorrent entre el dilluns i el dimarts el sud peninsular.

Aquest dilluns hi ha avisos per ruixats i tempestes localment fortes en àmplies zones de l'interior peninsular, excepte àrees del quadrant nord-est i Canàries, on són poc probables.

Els ruixats i tempestes fortes o molt fortes afectaran aquest dilluns a l'est de Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Murcia i Balears fins al dimecres, segons el portaveu de l'Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), Rubén del Campo.

Segons Del Campo, a l'est de la Castella-la Manxa, especialment a Albacete i Cuenca, i a la Comunitat Valenciana, «poden superar els 40 litres per metre quadrat en una hora» en les pròximes hores.

El dimarts i la matinada del dimecres, segons es vagi desplaçant ladanacap al Mediterrani, els ruixats i tempestes s'intensificaran a la Comunitat Valenciana, on es preveuen acumulacions de 30 i 40 litres per metre quadrat en una hora, igual que a la Regió de Múrcia on es preveuen 20 litres.

I a Balears estan en avís taronja per previsions d'acumulacions de 40 i 80 litres per metre quadrat especialment a Eivissa i Formentera, Menorca i Mallorca.

La situació d'inestabilitat persistirà en l'arxipèlag balear fins al dimecres.

A la resta de la geografia, aquest dimarts hi ha previsió de pluges i tempestes a Aragó, Tarragona, Andalusia i Castella-la Manxa. Les pluges a Tarragona podrien anar acompanyades de calamarsa.

A partir del dimecres laDANAs'allunyarà cap al nord d'Itàlia alhora que entrarà en la Península i Balears una dorsal atlàntica, que donarà lloc a una situació d'estabilitat posant fi a laDANA, segons un comunicat de laAemet.

Davant la dificultat de predir la trajectòria d'aquesta, l'Agencia ha recomanat fer un seguiment del fenomen i estar pendent en tot moment de la seva evolució.

Així mateix, Protecció Civil ha recomanat extremar les mesures de seguretat i les precaucions pel pas de la depressió.

Protecció Civil recomana evitar viatges per carretera, però en cas de fer-lo circular per carreteres principals i evitar els llocs on discorri massa aigua.

Davant les tempestes, recomana protegir-se en edificacions i protegir-se de llocs oberts per evitar la caiguda de llamps.

tracking