Diari Més

Obituari

Massiu últim adéu a Josep Rabascall, alcalde de Maspujols

L'església parroquial de Maspujols i la plaça del davant s'han omplert de gom a gom

L'església parroquial de Maspujols plena.

Massiu últim adéu a Josep Rabascall, alcalde de MaspujolsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'església parroquial de Maspujols i la plaça del davant s'han omplert de gom a gom per donar últim adéu a l'alcalde del municipi, Josep Rabascall, mort sobtadament per un infart dijous 22 d'agost, a Benasc, als 63 anys.

El capellà de Maspujols, mossèn Josep Bofarull, ha iniciar l'homilia fent referència al silenci que s'havia apoderat dels carrers del municipi en saber-se la trista notícia de la mort de l'alcalde, de qui ha destacat el seu esperit servicial i generós

Durant la cerimònia, el mossèn ha llegit unes paraules en nom de la família, que han recordat moments familiars des de la infantesa dels seus fills, destacant la seva energia, i que havia estat exemple d'humilitat i de sacrifici, havent prioritzant la família i el treball per donar als seus fills totes les oportunitats perquè estudiessin. També s'ha recordat la faceta com a alcalde i les hores de dedicació al poble perquè és el «poble on visc i on viure i l'hem de fer millor», com els va dir a la família quan es va tornar a presentar a l'alcaldia l'any 2007.

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud ha dirigit també unes paraules en nom dels regidors i regidores de l'Ajuntament i de la classe política comarcal per glosar la figura de l'alcalde, a qui ha qualificat com a «alcalde de proximitat i alcalde quilòmetre zero», qualitats que el van fer «un bon alcalde, molt estimat pels seus veïns i veïnes». Paraules que han arrencat un aplaudiment de tota l'església.

La cançó 'Em dones força', entonada per la coral del Maspujols ha emocionat tota la concurrència, fins i tot dels i de les cantaires.

Al funeral hi ha hagut una àmplia representació institucional de la comarca i de la demarcació, encapçalada pel president del Consell Comarcal; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l'alcalde de l'Aleixar, Antoni Abelló; el d'Alforja, Joan Josep Garcia; les tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella i Teresa Pallarés; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, entre altres, a més de molts companys i companyes de la formació política Junts per Catalunya i d'altres partits.

tracking