Diari Més

Obituari

Mor de forma sobtada l'alcalde de Maspujols, Josep Rabascall

El batlle de Junts per Catalunya ostentava el càrrec des de 2015

Josep Rabascall, en una imatge d'arxiu.

Mor de forma sobtada l'alcalde de Maspujols, Josep RabascallCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Maspujols, Josep Rabascall i Domingo, ha mort aquest dijous de forma sobtada als 63 anys al Pirineu d’Osca. El batlle de Junts per Catalunya es trobava de vacances a Benasc, on té un apartament, i ha estat trobat per uns excursionistes que caminaven per la zona. Segons han confirmat fonts municipals, Rabascall ha patit un atac de cor que li hauria provocat la mort.

Des de l'Ajuntament de Maspujols han emès un comunicat on han mostrat el seu més sincer condol a la família de part de tots els regidors i treballadors en aquests moments tan dolorosos. El Consistori ha decretat tres dies de dol oficial i la bandera onejarà a mig pal. A més a més, s'han suspès els actes de final de Festa Major previstos per aquests dies.

Josep Rabascall ha ostentat el càrrec d'alcalde durant quatre mandats consecutius. En les passades eleccions, havia tornat a ser reelegit per majoria absoluta. Enles eleccions municipals de 2015 va encapçalar l'única força política que s'havia presentat a les eleccions al municipi.Rabascall, però, havia estat alcalde de Maspujols en una etapa anterior, entre 1979-1983, essent en aquell moment el alcalde més jove d'Espanya amb 23 anys.

Entre els projectes més destacats de la seva gestió com alcalde hi ha la reobertura de l'escola i el projecte de construcció del nou edifici per al centre educatiu, que està en fase de licitació per part de la Generalitat. Una altra de les fites de la seva gestió ha estat la cobertura de la pista poliesportiva del municipi.

També va ser president de la societat comarcal Secomsa Gestió SL, que gestiona la planta de tractament mecanicobiològica del Baix Camp, durant el mandat 2015-19. El seu relleu estava previst per al proper mes de setembre.

Des del passat 23 de juliol, Rabascall era conseller comarcal del Consell Comarcal del Baix Camp, quan va prendre possessió del càrrec. Precisament el passat 2 d'agost va participar en l'acte d'inauguració de la Fira de Riudoms, en un dels últims actes públics que va protagonitzar.

Josep Rabascall estava casat i tenia dos fills, Jordi i Aurora, de 36 i 34 anys, respectivament, i una neta. Havia tingut una empresa de riscos laborals i actualment, estava prejubilat. Rabascall estava vinculat al Centre Excursionista, a la Coral i als Jubilats del municipi. Havia participat en diferents maratons i havia estat el primer tarragoní en fer l'Aconcagua.

Mostres de condol a les xarxes socials

A més de l'Ajuntament de Maspujols, diferents organisme i entitats s'han sumat a les mostres de condol després de conèixer la notícia. Entre ells, el Consell Comarcal del Baix Camp il'empresa comarcal Sercomsa.

tracking