Diari Més

«És com si haguessin simulat un robatori per només endur-se el gos»

Una salouenca denuncia que els lladres van forçar casa seva, la van regirar i l’únic que es van emportar és el ca, al qual li van posar collaret i corretja

Jimbo és un gos de raça American stanford.

«És com si haguessin simulat un robatori per només endur-se el gos»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La salouenca Maria José E. confia que el lladre o lladres que han entrat a casa seva forçant la porta de la terrassa deixin anar el seu gos, Jimbo, que algú el trobi i pugui tornar amb la família. Jimbo, un gos de raça American stanford, és l’únic que aquesta veïna de Salou ha trobat a faltar després que els lladres aconseguissin accedir a casa seva la nit del passat dimecres. La dona, qui fa 25 anys que viu a Salou, es va trobar tot el seu pis regirat. «Però he arribat a pensar que només volien simular un robatori per endur-se el gos», diu. Tot i que Jimbo és d’una raça considerada potencialment perillosa, «és completament inofensiu, totalment dòcil, ni tan sols bordava», assegura la dona. Els lladres li van posar el collaret i se’l van emportar amb la corretja posada o això sembla. «Dins de casa no duu el collaret i la corretja acostuma a estar penjada al rebedor, però no hi era», argumenta la propietària.

Després de posar una denúncia als Mossos d’Esquadra, la dona ha fet una crida a les xarxes socials demanant ajuda per trobar Jimbo. «El gos és un més de la família, els meus fills estan destrossats. Res del que m’hagin pogut robar m’importa més que el gos, l’únic que volem és que el deixin anar i torni a casa», diu la dona.

La nit que van entrar-hi a robar, la salouenca dormia fora de casa i no va ser fins l’endemà, la tarda de dimecres, que es va adonar del succeït.

«Quan vaig entrar a casa, vaig trobar un parell de calaixos oberts, però anava carregada amb les bosses de la compra i no li vaig donar més importància. Però, quan vaig entrar al menjador, ja vaig veure que havien entrat. Estava tot regirat, res al lloc. Fins i tot havien bolcat el sofà, hi havia papers per terra», narra la veïna, qui viu en un primer pis a tocar de la C-31B –la coneguda com autovia Salou-Tarragona– a pocs metres de la plaça Europa.

Els lladres van aconseguir accedir a la terrassa de l’habitatge pujant un dels murs de la zona comunitària. Van trencar el vidre de la porta corredissa i van obrir-la-hi. Va ser un veí –Escribano creu que el vigilant de l’edifici– qui va alertar els Mossos d’Esquadra. La policia científica va intentar prendre possibles empremtes de l’habitatge de Maria José E. ahir al matí, però tot apunta al fet que els lladres duien guants i la recerca fou infructuosa.

«Només han trobat restes de petjades per la terrassa on van entrar», afirma.

tracking