Diari Més

Salut

Salou instal·la sis nous desfibril·ladors a la via pública

Durant l'estiu, els llocs de socorrisme de les platges del municipi compten amb un aparell de reanimació

Imatge del DEA instal·lat al Mercat Municipal.

Salou instal·la sis nous desfibril·ladors a la via públicaAjuntament Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou compta, des del passat mes de juliol, amb sis

Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) repartits pel municipi. Els aparells s'han instal·lat a la plaça Venus, a la plaça Bonet, al Mercat Municipal, al Pavelló Cap Salou i al Pavelló de Ponent. Aquests s'afegeixen als que ja hi ha dintre dels edificis municipals (Policia Local, TAS, Pavelló Centre-Piscina, Camp de Futbol i vehicles de la Policia Local).

Durant l'estiu, la capital de la Costa Daurada compta amb aparells de reanimació al llocs de socorrisme de lesplatges de Llevant, Ponent, Cala Crancs, Capellans i Llarga.

Els DEA són aparells electrònics que diagnostiquen i tracten les aturades cardiorespiratòries a través de descàrregueselèctriques. El seu funcionament és senzill i permeten que qualsevol persona pugui utilitzar-los.

L'Ajuntament de Salou va engegar l'estiu de 2018 una prova pilot amb un aparell, amb un nou sistema de tele-gestió i cabina antivandàlica a la plaça Francesc Macià. El bon resultat va fer que el consistori decidís implantar més aparells i esdevindre una ciutat càrdioprotegida.

tracking