Diari Més

Restituir la legalitat de Villa Enriqueta costarà més d'1 MEUR

El grup municipal del PP afirma que, a més, el propietari reclamarà una indemnització de 7 MEUR

Imatge d'arxiu del Xalet de Villa Enriqueta, ubicat al passeig de Jaume I.

Restitutir la legalitat de Villa Enriqueta costarà més d'1 MEUREfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PP a Salou ha denunciat que la restitució de la legalitat del xalet Villa Enriqueta, ubicat al passeig Jaume I, costarà més d’un milió d’euros de les arques municipals. Els populars asseguren que és la xifra que es calcula de despesa després que s’hagi redactat el projecte que permetrà realitzar les obres necessàries perquè l’edifici compleixi amb la normativa.

Els populars han recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar una sentència el 23 de març de 2016 que anul·lava les llicències d’activitat, obres i primera ocupació per irregularitats arquitectòniques, en considerar que les reformes fetes a partir del 2004 no s’ajustaven a el que marca el Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Salou. Com a conseqüència d’aquestes irregularitats obligava a restaurar la legalitat de l’edifici històric protegit. La sentència va obligar l’Ajuntament a contractar el servei de redacció del projecte bàsic i executiu i de l’estudi bàsic de seguretat i salut a una empresa externa, Valeri Consultors AEV SLP, per un import de 41.140 euros, «i el citat projecte de les futures obres ja està redactat, quantificant les mateixes en 1 milió d’euros més IVA», afirmen els populars. Per Mario García, portaveu del PP de Salou «és molt preocupant la situació que estem vivint amb el xalet Villa Enriqueta, ja que tot aquest assumpte pot acabar costant-nos a tots els salouencs molts milions».

Segons el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, «estem parlant d’una llicència provisional de l’any 2004 i amb tots els informes favorables». «Ara hi ha una resolució judicial i, des de l’actual Govern, hem de donar compliment a aquesta sentència, l’hem d’acatar, ja que estem en un Estat de dret», afegia. Montagut avança que l’Ajuntament haurà d’examinar i aprovar el projecte i, aleshores, «el mateix consistori requerirà al propietari que executi les obres».

El líder popular recordava que «la propietat del citat immoble ja ha iniciat els tràmits legals reclamant a l’Ajuntament de Salou una indemnització de més de 7 milions d’euros, i ara ens assabentem que la restitució a la legalitat de l’edifici es quantifica en més d’1 milió d’euros».

«Només esperem i desitgem que aquests milions no hagin d’acabar pagant-los tots els salouencs, però molt ens temem que en major o menor quantia econòmica, qualsevol tribunal acabarà condemnant a l’Ajuntament per responsabilitat patrimonial, en haver atorgat unes llicències que mai hauria d’haver concedit», afegeix Gardia.

D’altra banda, el portaveu popular, Mario García, diu que el seu grup exigirà totes les responsabilitats polítiques que corresponguin «en el cas que acabin condemnant com a administració al pagament d’una indemnització en concepte de responsabilizadad patrimonial, ja que els nostres veïns no tenen perquè acabar pagant amb els seus impostos les decisions polítiques d’alguns».

tracking