Diari Més

Transport

L'ATM actualitzarà les dades de 2006 de mobilitat diària al territori

Durà a terme una enquesta entre els usuaris ja que des de fa 13 anys no se n’ha fet cap

Imatge d'arxiu de l'estació de busos de Reus.

L'ATM actualitzarà les dades de 2006 de mobilitat diària al territoriOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona i l’ATM Camp de Tarragona i encarregarà una enquesta per tal d’analitzar la mobilitat quotidiana en l’àmbit territorial de l’ATM Camp de Tarragona, que comprèn els 132 municipis de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. El consorci actualitzarà així les dades de què disposa per a implementar les estratègies de mobilitat adients, ja que, des de 2006, no s’ha fet cap altra enquesta sobre les necessitats dels usuaris de la zona.

El Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona ha tret a concurs públic l’elaboració del treball de camp referent a l’enquesta de mobilitat quotidiana 2019 amb un pressupost de 242.000 euros (amb IVA) i una durada de contracte de sis mesos.

L’informe justificatiu del contracte reconeix que va ser l’any 2006 quan es va realitzar la tercera edició de l’Enquesta de Mobilitat Quotidiana, enquesta quinquennal que, en aquesta ocasió va ser d’àmbit de tot Catalunya i, en conseqüència, també al Camp de Tarragona. «Des de l’any 2006, no s’ha tornat a realitzar cap enquesta d’aquesta tipologia al Camp de Tarragona i, com a resultat, no es disposa de dades actualitzades en l’àmbit de la mobilitat aptes per a la presa de decisions», recull l’informe.

«D’altra banda, les dades de l’enquesta de 2006 pel Camp de Tarragona només assolien una representativitat estadística acceptable al nivell del conjunt de l’àmbit territorial. La seva fiabilitat estadística en l’àmbit territorial dequeia considerablement», afegeix.

L’enquesta es realitzarà a 13.814 persones de quatre o més anys residents al Camp de Tarragona que hauran de respondre personalment, a excepció dels menors d’edats, pels quals contestaran els pares o tutors.

El treball de camp haurà de recollir informació envers la mitjana de desplaçaments diària per persona total en dies feiners i festius, la projecció de desplaçaments diaris, el nombre de professionals de la mobilitat, l’ocupació mitjana dels vehicles, la distribució horària dels desplaçaments, la despesa diària i mensual per persona en transport segons el tipus de transport, la despesa diària que en fa cada usuari en benzina, peatges i aparcament, entre d’altres dades sobre transport.

tracking