Diari Més

Turisme

Salou estudia acollir la Lliga de Bàsquet 3x3 rebutjada per Tarragona

L’alcalde, Pere Granados, diu que és un esdeveniment car i que l’Ajuntament ha d’analitzar com revertiria en la població

Competició de Bàsquet 3x3 del dia 29 de juny. Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Competició de Bàsquet 3x3Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou analitza la possibilitar d’esdevenir subseu de la Lliga Professional de Bàsquet 3x3 en el futur, una competició esportiva que va ser rebutjada pel nou equip de govern de la ciutat de Tarragona el passat mes de juny en assegurar que no hi havia cap partida consignada per a pagar a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) els 64.900 euros que costava organitzar l’esdeveniment. L’alcalde, Pere Granados, assegura que la competició esportiva encaixa perfectament amb la línia de promoció de Salou com a destinació de turisme esportiu, però no amaga que l’organització és costosa i el consistori ha d’estudiar de quina manera revertiria en la població.

El 19 i 20 de juliol havien de celebrar-se algunes proves de la Lliga Professional de Bàsquet Herbalife 3x3 a la ciutat de Tarragona, dies abans que es disputés la gran final a Barcelona. Però, només deu dies abans el nou executiu local de la ciutat feia pública la seva decisió de fer marxa enrere en el seu compromís d’esdevenir subseu d’aquesta competició esportiva. Fonts municipals afirmaven que no es disposava de cap partida per a fer front a la despesa. La decisió no va quedar exempta de polèmica, però la competició va trobar ràpidament una nova subseu: Madrid, on es va celebrar en la data prevista després d’una negociació en temps rècord entre l’Ajuntament de la capital i l’organització.

Reforç de la temporada

L’alcalde de Salou, Pere Granados, afirma que l’Ajuntament va contactar amb l’organització però que «no hi ha res decidit, s’ha d’analitzar». «Salou és una destinació de turisme esportiu i ja acull grans proves esportives. Ens vam interessar per aquesta competició perquè podria ser un nou pol d’atracció per al municipi i l’organització, evidentment, es van mostrar encantada amb aquesta possibilitat. Però, suposa un cost econòmic important i s’ha d’analitzar bé de quina manera reverteix en la població, és a dir, si crearia ocupació hotelera, l’impacte econòmic, etc. El que busquem com a consistori és que qualsevol esdeveniment tingui un retorn econòmic important», ha afegit Pere Granados.

Segons el batlle salouenc, la data de celebració dels partits –que es van disputar finalment entre el 19 i el 20 de juliol a Madrid– encaixa també amb l’objectiu de l’equip de govern de desestacionalitzar la temporada turística i, especialment, el de reforçar-la en l’inici quan l’ocupació és menys regular.

tracking