Diari Més

Successos

Sis denunciats per sacrifar xais de forma irregular a Vilallonga del Camp

Els Mossos d’Esquadra van intervenir cinc xais vius i les restes d’uns altres cinc que ja estaven morts

Es van intervenir cinc xais vius i les restes de cinc xai morts.

Sis denunciats per sacrifar xais de forma irregular a Vilallonga del CampMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han denunciat sis homes per realitzar el sacrifici de xais de forma irregular, fora d’escorxador autoritzat, a Vilallonga del Camp. Els agents van intervenir cinc xais vius i les restes d’uns altres cinc que ja estaven morts.

Un testimoni va alertar el passat 11 d’agost al telèfon d’emergències 112 de la presència de moltes persones en una finca rústica al terme municipal de Vilallonga on s’estaven sacrificant xais. Diverses patulles dels Mossos es van adreçar al lloc i, efectivament, van localitzar una cinquantena de persones que realitzaven el sacrifici de forma irregular.

Arran dels fets, els mossos van identificar i denunciar sis homes. Un dels denunciats és el propietari de la finca, la qual estava destinada a explotació ramadera d’aquest tipus de bestiar. Les irregularitats detectades van ser traslladades als Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Cal recordar que el sacrifici d’animals destinats a consum s’ha de realitzar en escorxadors autoritzats, complint així la normativa de seguretat alimentària, ordenació ramadera, benestar i sanitat animal.

La finca estava destinada a explotació ramadera d'aquest tipus de bestiar.

Sis denunciats per sacrifar xais de forma irregular a Vilallonga del CampMossos d'Esquadra.

Alguns dels xais intervinguts ja s'havien sacrificat.

Sis denunciats per sacrifar xais de forma irregular a Vilallonga del CampMossos d'Esquadra

tracking